La tinença d’animals, una responsabilitat per a la seguretat i salut pública

19 Des 2013

El teu gos imatge 2013La Policia local i la regidoria de Serveis Socials de  l’Ajuntament de Vilanova del Camí han iniciat una nova campanya informativa i de sensibilització ciutadana a l’entorn de la tinença d’animals de companyia, especialment gossos, sota el títol “El teu gos, la teva responsabilitat”. La campanya fa incidència sobre els principals punts de l’ordenança municipal reguladora del control i tinença d’animals aprovada a l’any 2003 i els gossos catalogats com a potencialment perillosos. Aquest dimecres ha començat la distribució de díptics informatius a tots els domicilis i també es podrà trobar als diversos espais i equipaments municipals.

L’ordenança municipal que regula la tinença d’animals domèstics  fa especial incidència en els aspectes relacionat amb la seguretat i la salut pública, i regula la convivència entre animals i persones reduint al màxim les molèsties. Recull normes de caire general i sanitàries així com un conjunt d’específiques per a gossos i gats, sobre la presència d’animals en els espais públics i un règim sancionador, amb la possibilitat d’emissió de multes fins els 450 euros. Les infraccions a l’ordenança d’animals potencialment catalogats com a perillosos poden arribar fins els 3.000 euros de sanció.

L’ordenança recull aspectes bàsics relacionats amb la convivència i s’insisteix especialment en l’obligació d’inscriure’ls en el registre municipal d’animals de companyia; la necessitat que estiguin degudament vacunats i desparasitats; l’obligació de mantenir-los en adequades condicions higièniques; la necessitat de dur-los amb corretja; l’obligació de recollir els seus excrements; la prohibició de passejar-los a espais on juguen els més petits, com es el cas dels sorrals de les places públiques; la prohibició de facilitar-los menjar en espais públics, i la necessitat de respectar el descans dels veïns.

La campanya informativa s’inscriu en el treball de sensibilització que desenvolupa la regidoria de Serveis Socials i el servei proactiu que està portant a terme la Policia Local de l’Ajuntament de Vilanova del Camí.

Podeu descarregar el díptic en pdf en aquest enllaç.

Gossos accés web Ajuntament


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by