Els retrets entre govern i oposició van continuar en el torn de precs i preguntes al Ple de dilluns

15 Mar 2017

ple ordinari 13 de març17


Meritxell Humbert va retreure al govern la poca disponibilitat mostrada per fer un traspàs ordenat i va preguntar directament per les gestions realitzades per a sol·licitar a la Diputació la incorporació de Vilanova en el programa pilot de plurilingüisme. Un projecte que complementaria el que s’està desenvolupant a les escoles de primària amb una hora de conversa en anglès


Sobre aquest tema, la regidora actual d’Educació, Eva Vadillo, va afirmar amb contundència que quan va arribar-li la informació sobre aquest projecte, ja estava fora de termini. Així mateix li va recriminar que –sense tenir competències en matèria d’educació- hagués fet bandera d’haver aconseguit el projecte a les xarxes socials i fins i tot d’haver assistir a la presentació oficial del programa pilot.

En aquest sentit, l’Alcaldessa Noemí Trucharte també va ser molt contundent i va acusar a Meritxell Humbert “d’usurpació del càrrec”, ja que una vegada destituïts del càrrec el 31 de gener, encara signava com a Tinent d’Alcalde i ordenava tasques als tècnics municipals. La regidora d’ERC va lamentar que llegís en públic un mail privat.

Un altre dels moments tensos del Ple es va viure quan la regidora republicana va mostrar el seu malestar perquè el govern impedeixi l’ús de la sala polivalent de Can Papasseit, sense cost, als partits polítics.

La regidora de Cultura, Imma González va recordar-li que l’ús de les instal·lacions està regit per una taxa municipal i que únicament estant exemptes de pagar-la les entitats que desenvolupen activitats d’interès general. En el cas dels partits polítics, va dir Imma González, ja reben una assignació econòmica i poden pagar la taxa. Així mateix va demanar a Humbert que fes efectiva la taxa per la utilització partidista de la sala el passat mes de novembre, quan Gabriel Rufián, portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, va presentar el seu llibre. Imma González va afirmar que Rufián “va venir a fer negoci a Vilanova del Camí” i “vostè”, referint-se a la regidora Meritxell Humbert, “li deu al poble de Vilanova del Camí, 495 €”.

Tot i així, Imma González va explicar al Ple, que seran els tècnics municipals els que, a partir d’ara, informin si els actes polítics pels quals es sol·liciti l’ús dels edificis municipals, es consideren o no, d’interès cultural o social. En funció d’aquest informe, es podran beneficiar o no de l’exempció de la taxa, va dir la regidora de Cultura.

Una vegada acabats els Precs i Preguntes, que es van allargar gairebé una hora, l’Alcaldessa va donar veu al públic que va preguntar sobre temes diversos: la necessitat de demanar al Cadastre una nova evisió dels valors de l’IBI, els terminis de les obres de la piscina i també si estava previst fer alguna actuació al local social d’Els Cabrons.

El col·lectiu Na Jerònima, que el passat mes de gener van oferir una teatralització d’un fet històric al municipi, van preguntar a l’Alcaldessa la seva opinió sobre l’espectacle i si considerava que havien aportat quelcom a la cultura i al patrimoni de la ciutat. Noemí Trucharte va oferir una doble resposta: com a ciutadana, va valorar satisfactòriament la proposta, però com Alcaldessa els va convidar a constituir-se com a entitat per poder rebre diners públics.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by