L’oposició no aprova el pressupost del 2017

15 Mar 2017

ple ordinari 13 de març17 (3)


La reducció del sou de l’alcaldessa i els regidors i la municipalització del servei de neteja i d’enllumenat públic van ser els dos grans temes que van centrar el debat dels pressupostos en el Ple de dilluns


Vilanova 365, ERC i CiU van votar en contra del pressupost del 2017 que el govern de Vilanova del Camí va presentar dilluns per debatre al Ple. Els portaveus dels tres grups municipals van criticar el govern per lliurar-los els documents amb només cinc dies d’antelació i el fet que no els hagin permès participar en el seu contingut. Lamenten que faltin a la seva paraula de “mà estesa” i que facin tot el contrari del que predicaven quan estaven a l’oposició. Ens han dit, va assegurar Vanesa González de Vilanova 365, en el seu torn d’intervenció que “no ens necessiten perquè tenen majoria”. 


V365 critica “l’ànim populista i ignorant del govern” 


Vanesa González va mostrar el desacord del seu grup davant l’augment de certes partides, per exemple, de Serveis Socials “que demostren –va dir- el seu desconeixement sobre el funcionament d’aquesta àrea. Han dotat de més pressupost partides que no s’esgoten seguint un discurs populista i d’això se’n diu malgastar”, va sentenciar.

González va parlar de les beques menjador, que l’any passat, van suposar per a l’ajuntament vilanoví una despesa de 1.800 € i que aquest any, el nou govern dotarà amb 4.000 € més. La portaveu de V365 va recordar al plenari que aquesta és una competència del Consell Comarcal que l’any passat va invertir en el projecte més de 64.000 € “i no va quedar cap nen desatès”. González va preguntar -amb ironia- si de la mateixa manera que conviden els nens i nenes de la ludoteca a berenar també convidarien a la resta dels nens del municipi per esgotar la partida i els va emplaçar a enviar-los còpia dels informes tècnics que avalen aquestes decisions.

Vanesa González va lamentar l’actitud del govern que ha finalitzat el conveni amb GEDEN amb qui l’Ajuntament porta més de 10 anys treballant per sensibilitzar la població en temes de medi ambient. També que es qüestionin l’Agermanament, una experiència que compta amb més de 25 anys d’història o la intenció de municipalitzar els serveis de neteja dels edificis municipals que significarà deixar e treballar amb el TAC, “una empresa amb una gran càrrega social”. Això demostra, va dir González, “l’ànim populista i ignorant d’aquest govern”. 


Jordi Barón molt crític amb la decisió del govern de municipalitzar el servei de neteja


Jordi Barón, portaveu de CiU tampoc està d’acord amb la municipalització del servei de neteja dels edificis municipals i de manteniment de l’enllumenat públic. El portaveu convergent no comparteix la idea d’incorporar 27 persones a la plantilla municipal i va demanar un informe tècnic i jurídic sobre aquesta modificació que suposa augmentar en un 20% la plantilla.

El regidor convergent va assegurar que l’estalvi que el govern anuncia no existirà i que fins i tot hi haurà un augment de la despesa.

També es va mostrar en contra del capítol d’inversions que al final no han tingut en compte alguns projectes previstos per l’anterior govern com la construcció d’una nova torre de comunicacions fora del casc urbà, la instal·lació de megafonia a l’auditori del Centre d’Innovació Anoia o la compra del programa de gestió de continguts que havia de facilitar la transformació de l’Ajuntament en Administració Oberta.


Meritxell Humbert acusa el govern de desatendre el criteri dels tècnics en temes com l’adquisició d’un programari gestor d’expedients


Precisament la compra d’un programari diferent que el que havia seleccionat l’anterior govern, va centrar la part més contundent de la intervenció de la regidora d’ERC, Meritxell Humbert que va anar relatant tots els inconvenients del nou gestor que, segons va explicar, no s’integra ni amb les aplicacions de l’AOC que actualment utilitza l’ajuntament, ni es pot vincular amb altres documents o expedients. La regidora va acusar el govern d’haver pres aquesta decisió desatenent el criteri dels tècnics.

Sobre la municipalització de serveis, Meritxell Humbert va reconèixer que estaria d’acord que l’ajuntament assumís la gestió dels serveis si aquests que estiguessin en mans de grans multinacionals però no és el cas, va dir. Tant el servei de neteja dels edificis municipals com el de manteniment de l’enllumenat públic, va afegir Humbert, “estaven funcionant molt bé i tampoc s’han posat en la pell de l’empresa que es veurà obligada a acomiadar i indemnitzar a aquests treballadors, la majoria de Vilanova del Camí”, va dir.

La regidora va preguntar al govern per la possible municipalització d’altres serveis com la recollida d’escombraries i neteja viària que actualment porta a terme Fomento. També va preguntar el perquè de la rescissió del contracte amb GEDEN  i va qüestionar algunes partides com l’augment de les beques menjador.

Sobre la reducció de les retribucions del càrrecs electes, Meritxell Humbert, va acusar al govern d’haver mentit amb les  xifres de l’estalvi perquè “amb la creació de nous òrgans col·legiats el que faran és camuflar-se els sous”. 

Pel que fa al capítol d’inversions, la regidora republicana va criticar el projecte de la piscina, que ha redactat la Diputació de Barcelona i que el nou govern vol modificar. Meritxell Humbert va demanar al govern com es finançarà la redacció del projecte que ara s’ha fet sense cost per l’Ajuntament ja la despesa l’ha assumit l’ens provincial. 


El govern defensa la municipalització dels serveis i l’estalvi en el pressupost del 2017


Al seu torn l’Alcaldessa Noemí Trucharte va defensar l’adquisició del programa per gestionar expedients que “únicament tindrà una despesa de manteniment, a diferència del que va triar el govern anterior que tenia un cost de 40.000 €” , va dir.

Pel que fa a la municipalització de serveis, l’Alcaldessa va recordar al plenari que el contracte d’aquestes empreses finalitza al juny, i que serà a partir d’aleshores és que es canviarà la gestió que, va reiterar, suposarà un estalvi de prop de 75.000 € i la possibilitat de millorar projectes i serveis per a la ciutadania.

Juan Manuel Cividanes, regidor d’Urbanisme, va retreure a l’equip anterior que hagués descuidat els contractes i convenis, 16 dels quals, va assegurar, estan caducats o a punt de caducar. Un tema que va provocar una extensa intervenció, de la que havia estat regidora d’Urbanisme, Rosi Grados.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by