ERC aposta pels processos participatius per decidir i dissenyar els projectes que es desenvolupin a Vilanova

20 Mai 2019
ERC Vilanova del Cami logo
grup esgavellats

Una trentena llarga de persones va participar aquest diumenge en els actes de campanya d’ERC Vilanova del Camí que es van encetar amb una sortida per la zona natural dels Esgavellats. A migdia van dinar a la plaça Margarida Xirgu però la pluja va obligar-los a traslladar la resta d’activitats previstes: la dansa de Vilanova a càrrec de l’Esbart Dansaire i el conte contes amb la vilanova Anna Marsal i Elisabeth  Serra, al local d’ERC al carrer Sant Josep

Malgrat la pluja, Marc Bernáldez, candidat d’ERC a Vilanova del Camí, feia una valoració molt positiva de la jornada que els va permetre descobrir la gran quantitat de senders i la gran diversitat natural que ofereix el municipi. Els participants van aprofitar la sortida per remarcar els punts informatius del camí que estan esborrats i alhora per conscienciar petits i grans sobre el medi ambient i la cura de l’entorn.

Per dinar van triar la plaça Margarida Xirgu, una plaça que creuen que està molt oblidada, al costat del Rovy, un espai emblemàtic que des d’ERC voldrien potenciar i convertir en un equipament dedicat a les entitats.

La cultura i les tradicions ocupen un espai important en l’ideari d’ERC. De fet, diu Bernáldez, han treballat amb particulars i entitats els projectes que han presentat al programa electoral per tal de donar resposta a les seves demandes. La nostra voluntat és fomentar el coneixement i l’estima per la cultura local, ho van fer diumenge amb la dansa de Vilanova i l’Esbart Dansaire i ho faran també aquest diumenge durant l’acte final de campanya amb l’actuació del grup local “La 7 Trastada”.

Volem apostar per la cultura com a eix i camí per treballar el coneixement i la cohesió i introduir a la gent més jove en aquests conceptes.

El Parc Fluvial també ocupa un espai important en el programa d’ERC Vilanova del Camí. Fa uns dies, aprofitant el Clean Up Day, van organitzar una jornada de neteja del seu entorn que creuen que s’ha de cuidar i potenciar. Juntament amb l’ACA, diu Bernáldez, s’han de plantejar fórmules per mantenir-lo en òptimes condicions i en aquest sentit també aposten per fer actuacions amb la participació ciutadana. El programa d’ERC recull moltes propostes que ens han fet arribar particulars, col·lectius i entitats a través de diferents sessions participatives, per això diem que el programa és del poble i per al poble.

Una de les propostes més demandades en aquestes sessions participatives és la rehabilitació del Rovy. Les entitats són un patrimoni important del municipi, en tenim més de 70, afegeix Marc Bernáldez, i totes necessiten un espai digne i de qualitat on puguin desenvolupar les seves activitats. Per això proposem que siguin les entitats i la ciutadania – a través d’un procés participatiu- les que decideixin com s’ha de fer la reforma del Rovy. Una reforma que s’ha de ser comptant amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i Generalitat de Catalunya.

El candidat d’ERC a Vilanova assegura que “ens agradaria que qualsevol projecte, petit o gran, però sobretot els grans es poguessin consensuar amb la ciutadania a través d’aquests processos participatius”.

contacontes

1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by