Es confirma en seu plenària la sortida dels regidors de VV del govern local | VÍDEO

22 Gen 2019


Vilanova del Camí va celebrar aquest dilluns 21 de gener una nova sessió ordinària del Ple que va allargar-se pràcticament quatre hores. Va ser una sessió intensa durant la qual es va confirmar la sortida dels dos regidors de VV, Juan Manuel Cividanes i Manuel Ocaña, del govern actual

Ple Ordinari 21 gener 2019 (2)

El que encara és dubte és si els regidors renunciaran per escrit als seus càrrecs, ja que fins ara només ho han comunicat als mitjans a través d’una nota de premsa, o si esperen que sigui l’alcaldessa qui els comuniqui el seu cessament a través d’un decret de destitució.

La modificació del reglament d’Honors i Distincions torna a quedar sobre la taula

El primer punt de l’ordre del dia convidava al plenari a debatre novament sobre el reglament d’Honors i Distincions i la proposta d’incorporar un articulat per felicitar i condecorar la Policia Local. Aquest punt va quedar sobre la taula en el darrer Ple i després de convocar diferents reunions fallides per intentar aproximar posicions va arribar al Ple sense el consens suficient per aprovar-lo.

Els grups de l’oposició van refermar-se en la seva petició de fer extensiu el reglament a la resta de treballadors municipals i no exclusiu per a la Policia Local.

Després d’improvisar algunes fórmules, i de proposar un recés per a intentar arribar a un acord, el punt va quedar-se novament sobre la taula.

Les subvencions per a la reforma o millora dels establiments comercials mantindrà el topall dels 5.000 €

L’ordre del dia va seguir amb el debat sobre la modificació de les bases per atorgar les ajudes per a la rehabilitació i reforma dels locals comercials. El regidor de Promoció Econòmica va explicar la proposta que consistia en la rebaixa de l’import de les ajudes dels 5.000 als 3.000 euros de topall per facilitar-ne l’accés a més empreses.

La proposta no va agradar als grups de l’oposició que van ser els creadors d’aquesta línia d’ajudes i van proposar al regidor mantenir el topall de 5.000 € i augmentar l’import total de la subvenció per tal de donar cobertura a totes les peticions.

El regidor de l’àrea va acceptar la proposta i el punt es va aprovar amb els vots a favor de VA, DECIDE, ERC, CiU i la regidora no adscrita Meritxell Humbert. V365 i VV s’hi van abstenir.


Informatiu Vilanova Informació amb el resum del més destacat del Ple de dilluns 21 de gener de 2019