Es presenta un nou llibre amb traços sobre la història local per la Festa Major d’hivern

09 Gen 2019
Portada llibre historia (1)

La celebració de Sant Hilari ha estat el marc triat per la regidoria de Cultura per presentar un nou llibre sobre la història de Vilanova del Camí. “Traços d’un poble. Breu història il·lustrada de Vilanova del Camí” dels autors locals Xavier Bermúdez i Sílvia Marín, amb les il·lustracions de Domingo López i el disseny i la maquetació de Manolo Cano de Gràfiques Vilanova es presentarà, aquest dissabte a les 18:00 h a Can Papasseit. La presentació s’acompanyarà d’una exposició amb les aquarel·les originals que il·lustren el llibre

El municipi ja compta amb un llibre d’història local, editat l’any 2003, titulat Història de Vilanova del Camí. Es tracta, però, d’una obra molt diferent enfocada a un públic especialista i amb coneixements avançats. L’obra va ser dirigida per Flocel Sabaté i està documentada minuciosament, per la qual cosa també és força extensa. Esdevé sobretot un llibre de consulta.

La intenció de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova del Camí era posar a disposició de la ciutadania un llibre de lectura molt més planer. Com diu el seu títol, “Traços d’un poble. Breu història il·lustrada de Vilanova del Camí” recull amb brevetat l’evolució històrica del poble -des de l’edat de bronze i fins a l’actualitat- i s’acompanya també d’algunes d’imatges. L’objectiu és que esdevingui una eina didàctica, un instrument de cohesió ciutadana i una carta de presentació de cara a l’exterior.

Amb una extensió de 20 pàgines, la meitat de les quals corresponen a il·lustracions, l’obra fa un repàs en cinc capítols del territori que actualment conforma el municipi des de l’edat de bronze i l’època romana, passant per l’edat mitjana, l’època moderna i el consolidament de la població al segle XVIII, l’acceleració de la història al segle XIX i mitjan del segle XX, fins a la Vilanova d’avui.

El text de l’obra ha anat a càrrec de dos vilanovins Sílvia Marín i Xavier Bermúdez, llicenciats en Història, amb experiència arqueològica i docent, i també en la direcció de projectes de conservació i restauració. Pel que fa a les il·lustracions han anat a càrrec de Domingo López, llicenciat en Belles Arts, i especialitzat en la restauració d’obres d’art. La direcció tècnica de l’obra ha anat a càrrec de Marissa Martínez, des del departament de Comunicació de l’Ajuntament de Vilanova del Camí.

La presentació tindrà lloc aquest dissabte, a les sis de la tarda, a Can Papasseit.

Can Papasseit acollirà una exposició amb les aquarel·les originals que il·lustren la història de Vilanova del Camí

La presentació del llibre es complementarà amb una exposició amb les aquarel·les originals, obra de Domingo López. La mostra es podrà visitar a partir d’aquest dissabte 12 de gener fins el 12 de febrer. L’horari de visita a l’exposició, que s’ubicarà a Can Papasseit, serà de dilluns a divendres de 15:30 a 21:00 h i dissabtes de 10:00 a 13:00 h.