Finalitzen els Plans d’Ocupació emmarcats en el Treball als Barris

25 Jun 2014

Plans d'ocupació 2014 - bingoAquest mes de juny finalitzen els Plans d’Ocupació emmarcats en el projecte Treball als Barris. Durant sis mesos, set persones han desenvolupat tasques relacionades amb l’atenció domiciliària, la dinamització del col·lectiu de la gent gran i les obres a la via pública.

Una de les obres que s’han portat a terme en aquest marc ha estat la supressió de barreres arquitectòniques del carrer Sant Hilari, una actuació que s’ha complementat amb la que es va fer l’any 2012. Aquestes obres, en les que hi ha treballat quatre persones, han permès, a banda de millorar l’accessibilitat del carrer, ampliar la vorera, que era inferior a un metre i adaptar les cantonades amb els seus respectius guals adaptats.

Pel que fa al servei d’atenció domiciliària, en el que hi ha treballat dues persones, l’objectiu era mantenir i millorar les condicions de vida de les persones grans i les seves famílies en els seus domicilis. Les ajudes personals, sanitàries i socials s’han dirigit a la població més vulnerable i de risc, que disposen de poca autonomia i un elevat grau de dependència per cobrir les necessitats bàsiques de la vida diària.

La tasca desenvolupada durant aquests sis mesos ha permès a més a més fer un estudi per valorar la situació personal i econòmica en què es troben les persones majors de 70 anys que viuen en l’àmbit d’actuació de la Llei de Barris, és a dir, el Casc Antic i el Camp del Rei.

El projecte “Posa’t en marxa” emmarcat també en aquests Plans d’Ocupació, i que ha donat feina a una altra persona, s’ha centrat en la dinamització de la gent gran del municipi amb diferents accions que s’han portat a terme al Casal de la Gent Gran. Durant aquests mesos s’han ofert diferents cursos i tallers: d’estimulació cognitiva i memòria, de psicomotricitat, manualitats i altres més lúdics i recreatius com les sessions de bingo que han tingut molt bona acollida i la participació en les activitats de la primera Festa del Soci  o la quinzena Setmana de la Gent Gran.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by