Flamenc i rock viu amb #MORDISKODiegoPaqué projecte musical que s’estrena en escena, diumenge, al Rec on Fire | ÀUDIO

05 Mar 2019

Mossegant amb ganes. Així arriba el nou projecte musical de Diego Paqué, que es posarà en escena el pròxim diumenge 10 de març a l’espai del Rec on Fire, al carrer Creueta, 37 d’Igualada, a partir de les 7 de la tarda. Sota el nom #MORDISKODiegoPaqué la nova formació d’aquest músic-autor compta amb Marcos Villar, al baix, i Cristian Bello, a la guitarra. Plegats prometen una posada en escena contundent de flamenc i rock

MordiskoDiegoPaque_estudi
Diego Paqué

La formació creada pel músic-autor Diego Paqué suposa en certa manera un retorn al rock d’aquest compositor basc-andalús. “Un capritxo”, diu l’artista, que s’ha permès per tal de complir amb el desig de treballar amb Marcos Villar i Cristian Bello, repassant i recuperant temes propis amb un aire nou. Una conjugació de guitarres flamenques, elèctriques, base rítmica de format clàssic, i amb l’acompanyament a la bateria de Cristian Bello -Xile- i de Marcos Villar -Catalunya- al baix elèctric.

La formació tocarà alguns temes nous i altres composicions nodrides en vessants musicals que han format part de la banda sonora del compositor basc-andalús, sorgides dels moviments i tendències dels 80 i 90, sobretot del sud. I és que tot i que Diego Paqué és un artista molt ric que explora diferents camins artístics, el que sí hi ha en comú en tots els seus projectes és el flamenc, l’arrel que nodreix l’ànima i l’obra d’aquest explorador que toca tots els pals.

Al marge de la vessant purament discogràfica, Diego Paqué està immers en la producció de diferents espectacles amb la complicitat de la seva germana Leonor Paqué, escriptora i periodista. Des de la productora Latiovisual Cultura, juntament amb Laia Casas i Judit Junyent, han fet possible grans obres músico-teatrals com “Entre jazmines y rosas”, “A flote”, “Memoria de mujer”, “Miguel Hernández, vivo”, “Sfirigma”…

MordiskoDiegoPaque2

Per tot plegat, i per la seva gran inquietud vital i artística, la vida professional de Diego Paqué és un no parar, de ciutat en ciutat. Aquest dimecres, 6 de març, serà a Madrid juntament a Leonor Paqué presentant “Con voz de mujer”; fragments i relats escrits per Leonor, amb veu i música de Diego. I d’altra banda, el 23 de març serà a Mallorca amb l’espectacle “Sfirigma” dins el circuit Hors lits, arts escèniques en cases particulars.

Tot i així està també submergit en els assajos amb Marcos Villar i Cristian Bello per fer possible, aquest diumenge, l’estrena amb empenta del nou projecte. I és que com afirma Diego Paqué, li agrada treballar amb esforç i entregar-se en tot el que fa, perquè és el que permet distingir un treball autèntic d’un que només serveix a les lleis del mercat “i al que marquen les marques, valgui la redundància”.

L’escenari del Rec on Fire del carrer Creueta d’Igualada, serà l’espai alternatiu que acollirà l’estrena de #MORDISKODiegoPaqué el pròxim diumenge, a les 19h. Un concert, com assenyala Diego Paqué, obert a tots els públics.

MordiskoDiegoPaqué_Cartell

1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by