Francisco Palacios: “La Fira del Camí Ral és l’esdeveniment promocional més important del municipi” | ÀUDIO

10 Gen 2019

L’anomenat camí ral al seu pas per Vilanova del Camí esdevindrà, un any més, escenari firal amb motiu de la Festa Major d’Hivern del municipi. Des de Promoció Econòmica han organitzat, un any més, la Fira del Camí Ral que es celebra entorn de Sant Hilari, patró local. Diumenge, 13 de gener, arribarà a la 21a edició i ocuparà de nou la Plaça Major i els carrers Major, Onze de setembre, Santa Llúcia i la plaça del Mercat, en una jornada que començarà cap a les 9 del matí i s’allargarà fins a les 20 del vespre

Francisco Palacios (1)

El regidor de Promoció Econòmica, Francisco Palacios assegura que aquesta és una fira consolidada de la qual ja se n’han celebrat 20 edicions amb molt d’èxit, tant pel que fa a la participació de comerços com de visitants. En aquest sentit, diu Palacios, “la Fira és un dels esdeveniments promocionals més importants del municipi” que cada any rep al voltant de 10.000 visites, tant de Vilanova del Camí com d’altres municipis de Catalunya.

Aquesta vint-i-unena edició, explica el regidor Francisco Palacios, és força continuïsta en el seu format. El programa d’actes torna a oferir la Missa en honor al Patró Sant Hilari, la mostra de productes alimentaris i artesans i la mostra d’antics oficis del Camí Ral que es concentraran al carrer Major.

A banda de les parades amb productes alimentaris i artesanals com ara el pa, els formatges, els embotits, les joguines de fusta o els elements decoratius, també hi haurà una mostra d’oficis, així com la V Mostra d’Artesans locals. “Aquesta Fira, afirma Palacios, és una oportunitat excel·lent per donar a conèixer i promocionar els artesans locals així com els productes de proximitat del nostre comerç, que també tenen un lloc important en aquesta mostra”.

A banda de les tradicionals parades de la Fira, aquest diumenge també es podrà gaudir de tot un seguit d’atraccions i activitats infantils i familiars. Entre els atractius de la Fira d’enguany, podrem trobar personatges fantàstics com una ronda de mercenaris de la mort. A dos quarts de 12 del migdia es farà una cercavila amb els Diables Cabrons de Vilanova; a dos quarts de dues del migdia i a dos quarts de set de la tarda, lluita de guerrers; també hi haurà doble horari (a les dues i a dos quarts de sis) per a l’escola de petits cavallers. L’agenda d’actes culminarà amb el conte teatralitzat, a un quart de set de la tarda.

Francisco Palacios també ha posat en valor la vessant històrica de la Fira, que neix al voltant de l’antic camí ral. Per recordar els seus orígens i la seva evolució, la regidoria va preparar l’any passat uns plafons informatius que enguany tornaran a portar a la Fira.

Així mateix, el regidor ha destacat la participació de l’INS Pla de les Moreres que tindran parada a la Fira per donar a conèixer el projecte Erasmus en el que han treballat i gràcies al qual han editat una publicació de promoció del municipi – també en la seva vessant turística- en diferents idiomes, entre elles l’anglès, que és la llengua vehicular del projecte.

L’ajuntament ha signat recentment un conveni de col·laboració amb l’INS Pla de les Moreres per tal de col·laborar en aquest projecte de promoció del municipi.

XXI FIRA DEL CAMI RAL-FLYER

1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by