Grans i petits enceten la Festa Major pintant Vilanova del Camí en la primera edició del Concurs de Pintura Ràpida

29 Ago 2019

La primera activitat de la Festa Major de Vilanova del Camí ha omplert la plaça de petits i grans pintors. El Concurs de Pintura Ràpida convocat per la regidoria de Cultura ha aconseguit un bon nombre de participants en aquesta primera edició, que ha superat la vintena de participants en categoria infantil

La regidora de Cultura, Carlota Silva ha expressat la seva satisfacció per la bona acollida que ha tingut aquest primer Concurs de Pintura Ràpida sobretot entre la quitxalla.

A banda dels nens i nenes que han participat al concurs, una vintena llarga d’infants, han volgut sumar-se a la iniciativa fora del concurs i també han deixat les seves creacions acolorides a la plaça.

Zoe Santano i Marta Torras han estat les guanyadores de la categoria infantil

El primer premi de la categoria infantil  valorat  amb un val de compra de 30 € per a la llibreria +KLlibres ha estat Zoe Santano, que ha fet un dibuix de la plaça del Mercat amb l’església. El Jurat ha valorat especialment els colors alegres que ha utilitzat i la composició fresca de l’obra. 

El segon premi de categoria infantil, valorat amb un val de compra de 15 € per a la llibreria +KLlibres, ha estat per a Marta Torras que ha fet un dibuix il·lustrant “el més important d’un poble que són les persones que hi viuen”, i ho ha fet, segons ha explicat el Jurat, “d’una manera molt alegre i divertida”.

El Jurat, en aquesta categoria, ha fet menció especial al dibuix d’Àxel González, l’únic que s’ha fet amb llapis. També han rebut una menció especial Martina Galdón, Valeria Calderón i Hana Torralbo que han reflectit els concerts de la Festa  Major, concretament el de David DeMaría incorporant altres elements festius com els diables Els Cabrons de Vilanova.

Guadalupe Lara i Beatriz Cano es fan amb els premis de la categoria d’adults

Pel que fa a la categoria d’adults, el primer premi, valorat amb 100 € per a bescanviar a Abacus,  ha estat per a Guadalupe Lara, “per una aquarel·la amb traç fresc amb posició i perspectiva realista i amb molta subtilesa i bellesa especial” segons ha expressat el Jurat.

I el segon premi, valorat amb 75 € per a bescanviar a Abacus, ha estat per a Beatriz Cano, que segons ha expressat el Jurat “ha fet un treball amb textura a espàtula, una eina més difícil d’utilitzar que un pinzell i ho ha fet  sobre un tauler. L’obra destaca per utilitzar un estil alternatiu que reflecteix l’arquitectura i la silueta de Vilanova del Camí des de l’altra banda del riu”.

El tema del concurs girava entorn a Vilanova del Camí i el seu entorn que per part de la quitxalla ha deixat imatges ben acolorides mentre que els adults han preferit immortalitzar elements arquitectònics com l’ església de Sant Hilari i els paisatges més singulars com el Parc Fluvial i la silueta del municipi.

El Jurat estava format per la professora de Dibuix i Pintura Marilú Martínez-Ruiz i Quim Grau i José Ramon Requena, membres del col·lectiu DIP de Vilanova del Camí.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by