- Es presenten 3 Xerrades d’educació per a famílies de la mà de les AFA’s, l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona.
- Es podran seguir de forma telemàtica o presencial i cal inscriure’s al web municipal: www.vilanovadelcami.cat
- “Educar i no cridar”, el 26 d’abril; “La neurociència ens ajuda: eines per ajudar els fills i filles a créixer”, el 17 i el 24 de maig i “Ens organitzem i utilitzem dispositius per aprendre i jugar”, el 7 de juny, són els títols de les activitats programades en aquest cicle d’educació.
S’han obert les inscripcions per al cicle de xerrades Eduquem en Família. El cicle inclou tres sessions adreçades a famílies i organitzades per les AFA’s dels centres educatius i l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Vilanova del Camí. La iniciativa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, que mitjançant el programa de suport a la funció educativa de les famílies ofereix als municipis.
Aquestes xerrades, s’oferiran en un model híbrid i es podran seguir forma telemàtica o de forma presencial en diferents equipaments del municipi. L’objectiu és facilitar la conciliació familiar sense perdre la possibilitat que les famílies es trobin, creïn xarxa i es comparteixi sobre l’educació dels fills i filles. En tots dos casos, caldrà inscriure’s al web municipal www.vilanovadelcami.cat.
La primera xerrada: “Educar i no cridar” donarà eines per gestionar amb serenitat situacions de la vida quotidiana: quan els fills o filles no ens fan cas, quan fan rebequeries o quan no col·laboren… L’educadora i sociòloga Alba Castellvi ens proposarà idees pràctiques i senzilles per resoldre diverses situacions. La xerrada tindrà lloc el 26 d’abril, de 18:00 a 20:00 h, de forma telemàtica i es podrà seguir en directe des de l’Espai Jove Can Muscons.
La segona activitat, “La neurociència ens ajuda: eines per ajudar els fills i filles a créixer” es durà a terme en dues sessions els dimarts 17 i 24 de maig, de 18:00 a 20:00 h. De la mà d’Albert Soler, expert en intel·ligència emocional i en neuroeducació, oferirà eines per a millorar la comunicació i les relacions en l’àmbit familiar, a partir de la informació que ens dona la neurociència. L’objectiu, crear un clima favorable que ajudi positivament al creixement dels infants i permeti que pares i mares gaudeixin del seu rol com a tal. Aquesta, també s’ofereix de forma telemàtica i es podrà seguir en directe a l’Edifici d’Entitats.
La tercera proposta, sota el títol “Ens organitzem i utilitzem dispositius per aprendre i jugar” pretén promoure la reflexió sobre l’ús correcte de les pantalles. Es farà a partir de casos concrets que puguin viure les famílies i de la informació que es disposa des de la psicologia infantil, la pedagogia familiar i la neuroeducació. La sessió anirà a càrrec de la mestra i pedagoga Anna Ramis el 7 de juny de 18:00 20:00 h, de forma telemàtica o en directe des del Centre Cívic del barri de la Pau.
Des de l’àrea d’Educació de l’Ajuntament i les associacions de famílies de les escoles Joan Maragall, Marta Mata, Pompeu Fabra i l’Institut Pla de les Moreres animen a les famílies a participar i a inscriure’s a les activitats que presenten de forma conjunta. Doncs l’educació, afirmen, és cosa de tots i totes.