Investiguen la mort d’una quarantena d’aus a Vilanova del Camí

01 Feb 2017

coloms morts 1


Dimarts, entre les 16 i les 17 h, van aparèixer morts, a la plaça Picasso i al voltant del Mercat Municipal, una quarantena d’ocells, la majoria dels quals eren coloms


La trucada d’un veí de la zona va alertar la Policia Local que es va personar al lloc dels fets per esbrinar què havia passat. Uns operaris del Grup Soler que treballaven a la plaça Picasso van explicar als agents de la policia que “de cop, van començar a caure ocells morts dels arbres” i que durant la tarda no havien vist gent a la plaça ni tampoc restes de menjar a terra.

La policia va rebre una segona trucada d’un veí, en aquest cas del carrer Onze de setembre, que també va alertar d’aus mortes per les immediacions del Mercat Municipal. Durant aquest reconeixement, els agents sí que van trobar restes de menjar a terra: arròs, pa i blat de moro.

Els Mossos d’Esquadra també van rebre l’avís del veïnat i van activar els servei dels Agents Rurals que van desplaçar-se per observar tan les aus mortes com les restes d’aliments que la policia va recollir del lloc dels fets.

L’Inspector en cap de la Policia Local de Vilanova del Camí ha informat a Ràdio Nova que de moment es desconeixen les causes de la mort d’aquestes aus i que hi ha vàries hipòtesis i línies d’investigació obertes.

Segons els Agents Rurals podria tractar-se d’una malaltia comuna que afecta les aus però també podria tractar-se, explica Peña,  d’un enverinament. Caldrà esperar els resultats dels informes que haurà de remetre un centre especialitzat en toxicologia, que està analitzant tant les aus mortes com les restes de menjar trobades.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by