La 13a Marató de sang es queda curta de participants i emplaça als donants a fer aquest gest cívic durant les vacances | ÀUDIO i FOTOS

15 Abr 2019

Un total de 177 oferiments de sang, dels quals 142 es van poder fer efectius. Aquesta és la principal xifra de la 13a Marató de sang que es va fer divendres, a Vilanova del Camí. Segons la coordinadora del Banc de Sang i Teixits a la Catalunya Central, Marta Hernández, és una quantitat inferior a l’esperada, “però estem contents per la implicació que tenim sempre de l’Ajuntament i les entitats vilanovines”

Presentació  Marato Sang abril 2019

Accediu a l’Àlbum fotografic clicant sobre la imatge


Tot i que la participació no ha complert amb les expectatives desitjades, Hernández assumeix que la data no era gaire favorable, ja que divendres possiblement van començar els desplaçament de les vacances de Setmana Santa. Assenyala que aquest any la Marató s’ha avançat una mica, perquè el calendari de comicis electorals ha alterat també l’agenda d’esdeveniments del Banc de Sang i Teixits.

La coordinadora ha tingut paraules d’agraïment per a totes les persones que van fer el gest d’anar a donar sang, -poguessin o no fer efectiva la donació- així com la implicació de les entitats, col·lectius i institucions que un cop més han fet possible la Marató, ja sigui amb l’organització d’activitats que són un atractiu pel públic, l’acompanyament personal o donant un cop de mà en la difusió de la jornada.

Un cop més, des del Banc de Sang i Teixits han donat les gràcies especialment als nous donants. En aquesta edició han estat 18 persones les que s’han estrenat en aquest gest cívic i tan necessari, un acte que de ben segur, segons Hernández, repetiran, “perquè tots ens muntem una pel·lícula a l’hora de donar sang, fins que ho fem i ens adonem que fàcil és i com podem ajudar”.  

És per això que anima als donants que no han pogut participar en aquesta marató pel fet de marxar de vacances de fer-ho allà on vagin. I és que com ens recorda Hernández, la sang no es pot acumular molts dies, perquè caduca, i és el període de vacances quan més es necessita el compromís i la resposta de la ciutadania.