Les XXIX Jornades Ecològiques a l’Escola Pompeu Fabra s’han submergit en la cura del riu

16 Abr 2019
Jornades Ecologiques del Pompeu Fabra abril 2019

Del 8 al 12 d’abril s’han organitzat les XXIX Jornades Ecològiques a l’Escola Pompeu Fabra. Com cada curs escolar, les Jornades Ecològiques giren entorn un tema mediambiental amb l’objectiu de conscienciar a l’alumnat sobre la necessitat de tenir cura de l’entorn natural i de la importància de la nostra acció per a mantenir l’equilibri a la natura

En aquesta ocasió, l’edició número 29, era sobre el monogràfic: “El nostre riu somriu“. “La finalitat era proposar un tema proper a l’alumnat, propi del municipi de Vilanova del Camí i que pogués ser pràctic i vivencial”, expliquen des de l’equip directiu del centre “i el Parc Fluvial de Vilanova del Camí és un entorn natural que necessita de la cura dels vilanovins”, afegeixen.

Durant tota la setmana, a cada nivell i cicle, s’han organitzat diferents activitats. La setmana de treball mediambiental va començar amb un vídeo de presentació, exclusiu per a l’ocasió i creat pels mestres del grup de treball docent d’Escola Verda. Amb aquest vídeo es volia evidenciar la realitat del riu pel que fa a la cura i a la neteja constant. El debat era el principal punt d’inici del projecte.

Posteriorment, i al llarg dels dies, l’alumnat ha pogut treballar el riu a través de webquests i jclics, amb petites sortides a la Riera de Castellolí per veure l’entorn natural d’una riera, amb experiments com el d’una depuradora per tal de netejar mostres d’aigua del riu…. i un munt de propostes on l’alumnat ha gaudit experimentant.

A més, al vestíbul de l’escola, es comptava amb un ànec de coll verd, de tamany enorme, fet amb reixat i omplert de plàstics, que simbolitzava la necessitat de la cura del nostre riu. El vestíbul també s’ha convertit en un espai de debat que es complementava amb un memori amb reflexions mediambientals.

Tots plegats, tota l’escola, el dijous al matí, van fer una sortida al riu Anoia, al Parc Fluvial de Vilanova del Camí. Repartits per diferents zones, van fer una batuda de neteja de la vora del riu Anoia pel pas per Vilanova, “una acció ecològica que ha estat molt ben valorada i que l’alumnat va prendre una gran consciència de la necessitat de cura i respecte”, afirma l’equip directiu de l’Escola Pompeu Fabra.

Finalment, el divendres, van preparar les mones, amb xocolata, peixos de llaminadures i paper de xocolata imprès amb el logo de les XXIX Jornades. Plegats se les van menjar a l’acte de cloenda que va tenir lloc a la tarda. Els delegats verds de cada classe van llegir uns petits fragments d’un manifest mediambiental i van cantar plegats la cançó de les Jornades del Pompeu. “Un acte emotiu, col·laboratiu i de comunitat”, assenyalen.

Aquesta proposta s’engloba dins de les activitats del Programa d’Acció d’Escola Verda del Pompeu Fabra. “Una gran experiència que deixa empremta a l’alumnat!”

Podeu veure els treballs realitzats a la web de l’Escola Pompeu Fabra – Jornades Ecològiques, clicant en aquest enllaç.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by