La 25a Cursa Popular suma a la cita atlètica una caminada popular per fer créixer encara més la convocatòria | ÀUDIO

13 Mar 2019

Diumenge esportistes i amants de la natura tindran oportunitat de tornar a marcar-se una meta i de participar a la 25a cursa popular. La cursa celebra un quart de segle d’història i des d’Esports Vilanova del Camí han preparat la prova amb més opcions que mai, precisament per fer d’aquesta jornada una cita encara més gran que altres anys

CAMILO GRADOS CURSA POPULAR (5)

El regidor d’Esports, Camilo Grados, com a un gran coneixedor d’aquesta prova, explica que des dels inicis està vinculat esportivament, d’una manera o altra, amb aquest esdeveniment. Va ser el primer que el va enganxar, afirma, al món del running i la primera cursa de 10km que va córrer. Grados afirma que una de les característiques que fa especials aquesta prova és que atrau força públic i mai no hi falten els ànims per als corredors, en les dues modalitats atlètiques: la cursa de 4,5 km que es corre per asfalt i és la més ràpida, o la de 10 km.

Aquest any, per celebrar de manera especial els 25 anys de trajectòria, Esports Vilanova ha incorporat una caminada popular de 5’5 km per l’entorn rural del municipi que esperen faci créixer encara més la participació.

En total, doncs, hi haurà quatre maneres de participar a la cursa: fent alguna de les d’adult, la de 10 km o la de 4,5 km, amb sortida a les 10:30h des de la zona esportiva de Can Titó; la cursa infantil d’un quilòmetre, a les 12h del migdia, o bé aquesta 1a Caminada Popular, amb sortida a les 10:30h.

El regidor d’Esports aprofitava els micròfons de Ràdio Nova per animar a la participació i també per fer recomanació als corredors que tinguin dubtes sobre quina cursa afrontar, la ràpida o la llarga: “si no estan acostumats, és a dir si són dels que només surten un parell de vegades a córrer, els recomano fer la de 4,5 km que la gaudiran molt, i si no ho veuen clar, aquest any tenim l’opció de la caminada, per l’entorn natural”.

Per últim, el regidor ha fet arribar l’agraïment al departament d’Esports “sense els quals aquesta prova no seria possible”. 

A la cursa es lliuraran els premis habituals i també es faran diferents sortejos, el més atractiu dels quals, com cada any, promet ser el d’una bicicleta. 

CursaPopular_recorregut 2019

Esports informa de les afectacions de trànsit per la 25a Cursa Popular i aconsella baixar a peu a Can Titó 

Esports fa dies que escalfa motors amb una de les seves Festes esportives més emblemàtiques, la 25a Cursa Popular, prevista pel pròxim diumenge, 17 de març. Aquests dies, aprofita per fer balanç de les xifres d’inscripcions anticipades  que pugen a bon ritme i també per informar al veïnat dels horaris de pas i les afectacions de trànsit.

El circuit urbà de la cursa estarà afectat el trànsit de 10:30 a 11h aproximadament.

El circuit natural, la zona de Can Titó, Can Tudó, Can Bernadas i el Camí del dipòsit estarà afectat de 10:30 a 12h aproximadament.

La zona d’aparcament al parc fluvial es preveu ple tot el matí i estaran restringides les entrades i sortides entre les 10:15 i les 12:15h

Per això es comunica als usuaris de la zona del parc fluvial i de les barbacoes que revenguin aquestes afectacions puntuals.

Campanya, “Baixa a peu a Can Titó”

Com cada anys des d’Esports Vilanova també es demana als veïns del municipi i als equips locals que, sempre que puguin, baixin a peu a Can Titó i evitar-se embussos i problemes d’aparcament. En cas d’haver de baixar en vehicle hi haurà habilitats aparcaments al Parc Fluvial, a Can Titó, darrere el camp de futbol i també a la zona del cementiri i als carrers de la zona sud del municipi, tot i que en els horaris punta no es podrà retirar el vehicle (fins que finalitzi el pas de la prova).

Cursa_Cartell_foto19