La 8a matinal ‘Fem el camí al teu costat’ dels Mossos torna a vestir la samarreta solidària | ÀUDIO

07 Mai 2019

Aquest divendres, els Mossos d’Esquadra tornen a protagonitzar una caminada contra el càncer a la Catalunya Central. Serà la 8a edició de “Fem el camí al teu costat”, una acció que va més enllà d’una sortida matinal a peu i que suposa una llarga carrera de fons en forma de campanya solidària que dura mesos

manel moreno agent mossos esquadra i voluntari de fem camí al teu costat

Un any més, amb el lema “Fem el camí al teu costat”, s’han dissenyat les samarretes commemoratives, enguany de color corall, que els participants lluiran durant la caminada del pròxim divendres i que fa setmanes que s’han posat a la venda. Novament l’objectiu és recaptar fons per als serveis d’oncologia de l’Hospital Althaia de Manresa, el Consorci Hospitalari de Vic, l’Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga i el Consorci Sanitari de l’Anoia.

En aquests 7 anys, gràcies a les aportacions dels patrocinadors i la venda de més de 25.000 samarretes s’han aconseguit gairebé 190 mil euros. Tot i que estem parlant d’una mitjana de 3.500 samarretes anuals, en les darreres edicions han estat moltes més, perquè com afirma Manel Moreno, agent dels Mossos d’Esquadra i voluntari de la campanya, el creixement de vendes ha anat in crescendo: “si el primer any vam començar venent 500, aquest cop ja hem superat les previsions”.

Unes 2.500 persones van participar el 2018 de la caminada i enguany esperen, si més no, igualar la xifra. El recorregut començarà, com sempre, a la comissaria de Manresa per arribar al monastir de Montserrat seguint la ruta del camí ignasià. Són gairebé 25 quilòmetres, però són moltes les persones de diferent edat i condició física que hi participen, un dels aspectes que Moreno subratlla i que no els deixa de sorprendre i engrescar encara més. “És molt més que una activitat esportiva” afegeix Moreno amb orgull, tot explicant que cadascú té la seva motivació personal: complir un repte, una promesa, el sentit de compromís social…

Durant la presentació d’aquesta 8a caminada, el passat mes d’abril, es van lliurar, com cada any, als representants dels hospitals els diners recaptats de l’edició anterior. L’any passat van ser més de 41 mil euros. Com reconeix l’agent Manel Moreno “no són diners suficients per iniciar grans investigacions per acabar amb la malaltia, però sí per dignificar el procès que viuen els pacients oncològics i adaptar els espais hospitalaris on han de passar moltes hores”.

La samarreta de la campanya solidària es pot comprar a la pàgina web www.femelcamí.cat També a les comissaries dels Mossos de Manresa, Igualada, Vic, Berga i Solsona, així com a l’Hospital Althaia de Manresa, al Consorci Hospitalari de Vic, al Consorci Sanitari de l’Anoia o a l’Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga.

Per altra banda, tots aquells que vulguin informació de la caminada i fer la inscripció ho poden fer a través de la pàgina web www.femelcami.cat.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by