La brigada de jardineria tala els pins de la plaça Berenguer de Montbui perquè existeix perill de caiguda

09 Abr 2018

plaça berenguer de montbui 2-v22


Els pins de la plaça Berenguer de Montbui de Vilanova del Camí han estat darrerament el motiu de més d’un ensurt tot i que sortosament no s’han hagut de lamentar danys personals. El darrer episodi es va viure el 31 de març, en plena Setmana Santa, quan les fortes ratxes de vent van fer caure un dels pins de la plaça


La brigada municipal va retirar l’arbre caigut i van estudiar la resta dels exemplars que queden a la plaça. Els regidors de Medi Ambient i el d’Obres, Juan Manuel Cividanes i Manuel Ocaña, respectivament, expliquen que “s’ha detectat que les arrels d’aquests pins no s’han desenvolupat de manera correcte, possiblement per una plantació mal executada en el seu moment”.

Després de valorar-ho tècnicament i políticament, Cividanes i Ocaña, diuen que “s’ha decidit dur a terme la tala dels quatre pins restants a la plaça per tal d’evitar possibles noves caigudes així com  danys físics i materials”.  “Aquest és el segon arbre que cau en menys d’un any”, puntualitza el regidor Manuel Ocaña.

Aquests treballs de tala es duran a terme el proper dilluns 9 d’abril a la tarda  i aniran a càrrec de la Brigada de Jardineria. Posteriorment, diuen els regidors, està previst plantar cinc arbres d’una espècie més adequada a aquest espai.

 


Continua la tala dels arbres malalts o els que han crescut per sobre de les seves possibilitats i que suposen un perill per als vianants


Aquests dies també s’estan talant arbres a altres espais del municipi. Segons ha informat el regidor d’Urbanisme i Medi Ambient; Juan Manuel Cividanes, la brigada de jardineria n’ha talat una trentena. La major part, explica el regidor, estan malalts i altres han crescut per sobre de les seves possibilitats ocasionant greus desperfectes a les voreres. Les arrels han aixecat les llambordes que poden provocar la caiguda dels vianants.

Cividanes explica que, en els darrers anys, la brigada ja ha actuat en diferents ocasions per reparar els danys a la vorera i en els escocells que en alguns casos s’han ampliat fins a quatre vegades. Aquestes reparacions, assegura Cividanes, suposen un cost molt important per a l’Ajuntament però el més important és que en alguns casos la convivència dels arbres i la via pública no compleix amb els estàndards mínims, per exemple, pel que fa a l’amplada de la  vorera.

JM Ciividanes ha explicat que des de Medi Ambient estan treballant per augmentar el nombre d’arbres al municipi. En els propers mesos, assegura, està previst plantar-ne 119. Així mateix, diu el regidor, es replantaran els que s’han talat en algunes voreres per espècies més adequades a aquest espai.


Les regidories de Medi Ambient i Obres treballen plegades en el manteniment i millora del camí dels horts


D’altra banda, aquests dies les regidories de Medi Ambient i Obres, estan treballant de manera conjunta en un altre projecte local, l’arranjament del camí dels horts de Vilanova del Camí. La setmana passada ja es va veure maquinària fent tasques de manteniment i millora en aquest camí.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by