La celebració del Dia d’Extremadura omple de paisans i amics la seu de la Unión Cultural Extremeña Anoia

12 Set 2019

La Unión Cultural Extremeña Anoia va celebrar aquest diumenge el Dia de Extremadura. Els actes van aplegar molts paisans i amics a la seu de l’entitat. També hi van ser presents l’alcaldessa vilanovina Noemí Trucharte, Josep M Sala, de l’executiva del PSC, els regidors d’ERC Marc Bernáldez, Glòria Vilà i David Roig i el regidor de Som-hi Igualada, Jordi Cuadras


Unió Cultural Extremenya Anoia

Àrea informativa dedicada


L’acte institucional va obrir a les 12.30 h i va anar a càrrec de José Maria Piris, soci de l’entitat. Piris va iniciar la seva intervenció recordant la seva arribada a Catalunya, l’any 1997. No hi va venir a buscar feina sinó perquè aquí hi vivien els seus germans que el van convèncer perquè s’hi quedés.

Aquest català d’origen extremeny va posar la seva família com a exemple de convivència, explicant que la seva dona és independentista i ell d’una altra ideologia, però assegura que no tenen cap problema per conviure respectant-se mútuament. A casa, va dir Piris, es parla català i castellà sense cap tipus de debat.

El seu manifest, expliquen des de la UCE Anoia, va ser aplaudit per tots els presents.

A continuació va intervenir l’Alcaldessa Noemí Trucharte que va adreçar paraules de suport a l’entitat. Va afirmar que estava orgullosa d’estar en aquest acte i en d’altres que l’entitat ha celebrat i va avançar que, tal com figura en el seu programa electoral, s’estan fent gestions per fer efectiu un possible agermanament amb un poble extremeny.

David Borrega, president de l’entitat va tancar l’acte parlant de la terra extremenya i de la seva lenta evolució. Borrega va donar les gràcies a les autoritats per la seva participació i al públic present a l’acte.

Durant la cerimònia també es va lliurar el reconeixement Castúo 2019 que enguany va ser per a Hilario Galán.

La celebració es va cloure amb el cant dels himnes de Catalunya i Extremadura que va anar a càrrec dels cors de l’entitat i del públic assistent.

Tot seguit es va fer una degustació de productes típics catalans i extremenys.

La Unión Cultural Extremeña Anoia celebrarà aquest diumenge 15 de setembre,  la Festa en honor a la Verge de Guadalupe

Unión-Extremeña-Anoia-Diada-Verge-Guadalupe-12-1-w

Els actes, que es celebraran a la seu de l’entitat, s’obriran a les 10:00 h amb un esmorzar amb cafè amb llet o xocolata amb migues i sardines.

Tot seguit s’iniciarà la processó de la imatge de la Verge que passarà pels carrers Antoni Gaudí, Cervantes, Avinguda Montserrat i Roser. Els cors i danses de l’entitat, que lluiran els tradicionals vestits regionals, acompanyaran la Verge durant el recorregut al final del qual es deixaran volar coloms i s’encendrà una traca en honor a la patrona d’Extremadura.

A migdia es celebrarà la missa, cantada pels cors de l’entitat “El sentir de una tierra”, que a les 13:00 h oferirà una actuació al públic assistent. El dinar començarà a les 14:30 h i enguany ofereix un menú amb paella, amanida, pa, vi o refresc i síndria. El tiquet es pot comparar a la mateixa entitat al preu de 12 €. Els socis pagaran 10 €.

La sobretaula musical anirà a càrrec de la Rondalla Els Trobadors de l’Anoia i del grup de playback de l’entitat Teatro 60.

La festa es tancarà a les 19.00 h amb una degustació de gaspatxo extremeny.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by