La constitució del Consell Comarcal marcada per la protesta de desenes de persones contràries a l’aliança de Junts i PSC

22 Jul 2019
constitucio consell 2019 (1) v2

El Ple de constitució del Consell Comarcal de l’Anoia celebrat aquest divendres va estar marcat per la protesta de vàries desenes de persones convocades per l’ANC, el Casal Popular el Foment i Súmate, contràries a l’aliança del PSC i Junts per governar el Consell

Els manifestants s’havien concentrat a les portes del Consell on van rebre als consellers i conselleres amb crits i xiulets. Algunes de les persones concentrades van ocupar el Saló de Plens amb pancartes on s’hi podia llegir “Fora 155 de les nostres institucions” o “Solidaritat amb els represaliats de Vilanova, no al pacte PSC- PDECAT”.

La manifestació va obligar a parar dues vegades la votació per triar el President de l’ens comarcal. Ho van fer amb crits de “traïdors” que es van centrar en dos representants vilanovins, l’Alcaldessa Noemí Trucharte i el regidor de Junts x Vilanova Jordi Baron.

Els Mossos d’Esquadra s’han vist obligats a advertir que el que estaven fent era un delicte de desordre públic i a desallotjar part dels concentrats que més tard han estat reubicats al final de la sala. Finalment els consellers i conselleres van poder votar i Xavier Boquete va ser investit president de l’ens comarcal amb 17 dels 33 vots.

Junts i PSC formaran el govern comarcal, amb ERC, AMUNT, Ciutadans i Ara Montbui a l’oposició

El candidat de la coalició Junts, Xavier Boquete presidirà el Consell Comarcal de l’Anoia després de rebre el suport de 17 vots del seu grup (10 membres) i els de la Candidatura de Progrés (8 membres) quedant un vot en blanc.

Per la seva banda, la coalició Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (11 membres) ha votat el seu candidat, David Alquézar, Coalició Alternativa Municipalista-Amunt (2 membres) ha votat Júlia Bueno, Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (1 membre) ha donat el seu vot a Carmen Alícia Manchon, i Ara Montbui-La veu dels veïns de Montbui (1 membre) ha votat Jesica Arroyo.

Així, el govern del Consell Comarcal de l’Anoia estarà format per Junts per Catalunya i PSC-Candidatura de Progrés, sumant 17 dels 33 membres del plenari. A l’oposició quedaran la coalició Esquerra Republicana de Catalunya-Acord municipal, la coalició Alternativa Municipalista-Amunt, Ciutadans-Partido de la Ciudadanía i Ara Montbui-La veu dels veïns de Montbui.

En el seu primer discurs, el president del Consell Comarcal de l’Anoia ha agraït de nou la confiança i ha destacat la feina feta al llarg dels darrers 4 anys juntament amb el grup d’ERC amb el que han tirat endavant nous i grans projectes.

Mirant endavant, Boquete, ha volgut posar de manifest un dels reptes que haurà d’afrontar l’Anoia en aquest proper mandat, el nou Pla Territorial. “Serem una comarca a cavall de dues vegueries, Catalunya Central i Penedès. Caldrà vetllar i tenir cura de tot aquest procés mirant arreu de la nostra comarca, una comarca amb tres realitats de l’Anoia Nord, la Conca, i la Sud”. A més d’aquest, Boquete assumeix “el repte de seguir i millorar l’atenció a tots els municipis i anoiencs prestant serveis i recursos d’assistència i cooperació, que donen la raó de ser del Consell”.

Els consellers socialistes van aprofitar aquest divendres per fer-se la foto de grup “compromesos amb la comarca i disposats a treballar de valent”

constitucio consell 2019 (2) v2