La Festa de l’Educació de Vilanova vol posar en valor els centres del municipi i la seva tasca docent | ÀUDIO

23 Oct 2018

Vilanova del Camí viurà aquest divendres una nova edició de VilaEduca, la Festa de l’Educació, una jornada dedicada a la comunitat educativa de Vilanova del Camí, a l’alumnat de 0 a 18 anys i a les seves famílies

Eva Vadillo Vila Educa 2018 (3)
Eva Vadillo, regidora d’Educació

La Festa de l’Educació, explica la regidora d’Educació Eva Vadillo, ha canviat de data – ha passat de maig a l’octubre- i de format, amb l’objectiu d’esdevenir un punt de trobada entre els centres públics d’educació del municipi, alumnat i famílies. Amb aquesta activitat, diu Vadillo, volem posar de relleu alguns principis i valors dels què es treballen als centres d’ensenyament com el respecte, el compromís, l’emoció o el fet de compartir.

Les activitats s’encetaran a les 5 de la tarda amb un seguit de tallers a la plaça de Can Papasseit. Els més petits, de 0 a 3 anys, participaran en un taller de Lab 06 de Manresa, on experimentaran “Sobre rodes”. L’alumnat de 3 a 12 anys, participarà en un taller de Lego i els més grans, de 12 a 16, en un altre de robòtica. “Han estat propostes que s’han decidit i dissenyat entre les escoles i la regidoria d’Educació tenint en compte les demandes dels centres i les preferències de l’alumnat” explica la regidora Eva Vadillo.

Després de l’experimentació i la creativitat, el programa de la Festa de l’Educació contempla una part més lúdica amb Kike Cuadors que dirigirà una sessió de percussió corporal que acabarà amb una coreografia grupal.

I del ball a la reflexió, perquè a partir de les 7 de la tarda, Can Papasseit acollirà una ponència a càrrec d’Eva Bach: pedagoga, mestra, escriptora, conferenciant, formadora de formadors, orientadora i terapeuta familiar,… que parlarà de com es pot educar amb sentit i responsabilitat.

La jornada es clourà amb un reconeixement a la comunitat educativa. Eva Vadillo explica que enguany la festa manté el reconeixement a la tasca desenvolupada en els diferents centres a les persones que es jubilen però també s’introdueixen una sèrie de reconeixements a projectes de centre. En aquest sentit, diu Vadillo, es premiarà el projecte docent de les llars, el Conte Col•lectiu de 3r, que comparteixen les escoles de primària, i el Projecte Morera de l’INS Pla de les Moreres.

La regidora d’Educació ha aprofitat els micròfons de Ràdio Nova per convidar tothom a participar d’aquesta festa que recorda, està oberta a la població en general.

vilaeduca2018-v11