NOTA DE PREMSA | Veïns amb Veu – IPV vol aplicar bonificacions als vehicles no contaminants: elèctrics, híbrids i gas

24 Oct 2018
IPV-Veins-amb-Veu-fons-v22

Reproduïm íntegrament la nota de premsa enviada per Veïns amb Veu – IPV:


El grup municipal Veïns amb Veu – IPV, proposarà en l’aprovació de les noves ordenances municipals de 2019, l’aplicació de bonificacions pels vehicles no contaminants del tipus elèctrics, híbrids i de gas.

No podem continuar amb un impost als vehicles que grava aquells ciutadans que aposten per millorar el medi ambient. Si no ajudem als nostres ciutadans en el canvi a vehicles sostenibles, no assolirem mai l’objectiu de reduir la contaminació a les nostres ciutats. Hem de recordar que aquests vehicles són més cars a l’hora de la seva adquisició, per això des de les administracions locals, hem d’ajudar amb el nostre gra de sorra.

Per això VV-IPV, proposarà el següent redactat a l’Ordenança Fiscal número 3 relativa a l’impost dels vehicles de tracció mecànica, amb l’ampliació de l’article 5:

Article 5.- Beneficis fiscals de concessió potestativa i quantia variable:
4. Gaudiran d’una bonificació del 75 % de la quota de l’impost:

    a) Els vehicles elèctrics i bimodals (híbrids)

    b) Els vehicles que utilitzin bio combustibles o gas natural

Per poder gaudir d’aquesta bonificació els titulars hauran de sol.licitar-ne la concessió acreditant les característiques del vehicle.

Una vegada acordades aquestes bonificacions, s’expedirà document acreditatiu de l’acord de la concessió.

Hem de lluitar per una Vilanova del Camí, més sostenible e implicada en polítiques medi ambientals. Necessitem un canvi real.


Veïns amb Veu – Independents per Vilanova