‘La llum d’Elna’ arriba a Can Papasseit dins la Mostra de Films de Dones

11 oct. 2017

Dins el projecte Conegudes (també) a casa de la Mostra Internacional de Films de Dones, el pròxim diumenge 15 d’octubre, arriba a Vilanova del Camí la segona pel·lícula programada a la Conca d’Òdena des de la MICOD. La llum d’Elna de la cineasta catalana Sílvia Quer es podrà veure, a les set de la tarda, a Can Papasseit


Quer ens convidarà a repassar un episodi històric. Quan les autoritats de Vichy decideixen tancar la Maternitat d’Elna, que acull embarassades dels camps de concentració del sud de França, la seva jove directora, Elisabeth Eidenbenz, i la seva col·laboradora Victòria, exiliada catalana a qui va rescatar del camp d’Argelers, estaran disposades a sacrificar qualsevol cosa per salvar-la, excepte els seus ideals.

És l’estiu de 1942 quan Elisabeth Eidenbenz ha de plantar cara a les autoritats col·laboracionistes de Vichy. El Govern ha emès l’ordre de clausurar La Maternitat d’Elna, que acull embarassades dels camps de concentració de refugiats espanyols del sud de França. La jove directora, Elisabeth Eidenbenz, i la seva col·laboradora Victòria, exiliada catalana a qui va rescatar del camp d’Argelers, estaran disposades a sacrificar qualsevol cosa per protegir i salvar la vida de molts nadons, excepte els seus ideals. En la seva resistència, sortiran a la llum dues formes de lluita diferent: tenir cura de les víctimes i empunyar les armes contra el feixisme.

Amb les tres sessions de cinema que acollirà la conca d’Òdena, el Programa d’Igualtat de gènere de la MICOD s’ha sumat a aquesta mostra itinerant; un espai concebut per a donar a conèixer la història i el present de la creació cinematogràfica feta per dones.

El passat 28 de setembre, es va projectar la pel·lícula Free (Hadijatou contra l’estat) de Lala Gomà, a l’Ateneu Cinema.

La tercera i última pel·lícula de la Mostra de Films serà als Cinemes MontÀgora de Santa Margarida de Montbui, amb Júlia Ist, d’Elena Martín, el 27 d’octubre a dos quarts de nou del vespre.

MICOD - Conegudes 2017-W