La nova campanya policial de Comerç Segur estrena l’aplicació DRAGAlert

14 Mar 2019
Campanya de comerc segur 2019

La Policia Local de Vilanova del Camí enceta aquesta setmana una nova edició de la campanya de Comerç Segur. A partir d’aquest dimecres, l’agent 1032, visitarà els comerços amb l’objectiu de donar-los alguns consells pràctics per a la seva seguretat. També se’ls informarà del nou servei que s’ha posat en marxa, el DRAGAlert, una aplicació mòbil per avisar la policia en cas d’emergència

L’agent 1032 visitarà durant els propers dies els comerços locals per oferir-los informació i normes d’autoprotecció com no acumular diners a les caixes registradores i evitar portar molts diners de cop a les entitats bancàries. També cal prendre precaucions amb les targetes de crèdit i els bitllets i tenir presents sempre els telèfons d’urgències com el 112.

Presentació de l'app DragAlert Comerc

DRAGAlert: La nova aplicació per alertar a la Policia Local en cas d’urgència

En el marc de la campanya de Comerç Segur, la Policia Local de Vilanova del Camí ha estrenat una aplicació mòbil perquè la ciutadania pugui alertar-los en cas d’emergència. La setmana passada es va presentar l’APP als comerços locals en un acte que va tenir lloc a la Sala de Plens municipal. Representants d’una desena de comerços van mostrar interès per l’aplicació.

La utilització de DRAGAlert està especialment indicada per als comerços, empreses, escoles i oficines de  l’administració pública però també qualsevol altre centre públic o privat amb una ubicació fixa, tant al nucli urbà com en espais disseminats.

DRAGAlert és una aplicació (APP) per a telèfons mòbils i tauletes per poder demanar ajuda a la Policia en cas d’urgència. Es tracta d’un botó virtual que quan es clica genera una senyal a la central de la policia o al telèfon mòbil de la patrulla indicant la ubicació de la persona que està demanant ajuda.

Es pot utilitzar DRAGAlert en casos de robatoris amb violència, intimidació, en situacions de greu alteració de l’ordre públic, agressions, baralles o qualsevol altra situació que requereixi de la intervenció de la policia. Cal tenir en compte, però, que el dispositiu no substitueix el sistema d’alarmes sinó que és un mitjà d’avís a la policia local molt eficaç.

L’aplicació es pot descarregar -de manera gratuïta- des del Play Store de qualsevol telèfon, amb sistema operatiu Android. Després caldrà comunicar-ho a la Policia Local que anotarà les dades personals del titular i les vincularà a les dades del comerç o de la persona corresponent. La Policia li adjudicarà un número de sis dígits que servirà per a registrar-se a l’aplicació i verificarà que hi hagi cobertura de telefonia perquè el DRAGAlert es connecti correctament. La setmana passada es va presentar aquesta aplicació als comerciants locals i el proper dimarts 19 de març farà amb les entitats locals. L’acte es farà a les 19:30 h a la Sala de Plens municipals.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by