La pista d’hoquei de Les Comes acollirà dilluns la cantata “El nen trapella” amb la participació de 750 nens i nenes de 4t de primària

15 Mar 2019
Cantata Escolar 2019 Cartell

El proper dilluns 18 de març torna la cantata escolar de 4t de primària amb música de Lluís Vidal i text de Dani Coma. La pista d’hoquei de Les Comes acollirà 750 nens i nenes de diferents escoles d’Igualada i Vilanova, entre elles el Joan Maragall i el Pompeu Fabra que interpretaran la cantata “El nen trapella”

Aquest és un acte que organitza l’Escola Conservatori Municipal de Música i les regidories d’Ensenyaments Artístics i d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada, amb la col·laboració de les escoles municipals d’art i teatre, i el suport de l’Ajuntament de Vilanova del Camí.

La cantata, adreçada als pares i als familiars dels alumnes, es farà dues vegades. La primera sessió serà a les 18:00 h i intervindrà l’alumnat dels centres Maristes, Monalco, Montclar-Mestral, Ateneu Igualadí, Dolors Martí, Emili Vallès, Escola Pia, Marta Mata i Pompeu Fabra de Vilanova del Camí.

La segona sessió serà a les 19:30 h i hi intervindrà l’alumnat de les escoles Acadèmia Igualada, Escolàpies Igualada, Jesús-Maria, Mare Del Diví Pastor, Gabriel Castellà, Garcia Fossas, Ramon Castelltort, Escola Mowgli i Joan Maragall de Vilanova del Camí.

En ambdues sessions hi participarà també un cor d’alumnes de l’Escola Municipal de Música i alumnes de l’Escola Municipal de Teatre La Tarima que es faran càrrec de la narració. A més de les cançons, també es podrà gaudir dels elements plàstics que ha fet l’alumnat de les escoles de primària per il·lustrar algunes escenes de la cantata. El programa de mà l’han dissenyat i maquetat alumnat de l’Escola Municipal d’Art i com ja és habitual, la cantata estarà acompanyada per un conjunt instrumental format per professorat i alumnat de l’Escola Conservatori Municipal de Música.

“El nen trapella” explica una història graciosa, acompanyada d’una musicalitat divertida, en la qual ens podrem sentir una mica reflectits

Aquest any, la cantata, que celebra la dissetena edició, proposa una història potser un xic exagerada però potser més comuna del què ens pensem. Un nen entremaliat, un pare despistat i una mare força atabalada viuen una experiència que els farà canviar les seves actituds, i els ensenya finalment a valorar, ajudar i estimar aquells que tenen més a la vora. Una història graciosa, acompanyada d’una musicalitat divertida, en la qual tots i totes ens podem sentir una mica reflectits.