Una manifestació crida les famílies anoienques a unir-se per reclamar un servei digne de pediatria

15 Mar 2019
Cartell servicio digno pediatria

Aquest dissabte tindrà lloc la manifestació per reclamar un servei digne de pediatria per als infants i joves de la comarca de l’Anoia. Des de la Plataforma per un servei digne de pediatria consideren que s’estan aconseguint canvis, gràcies a la pressió ciutadana que s’està exercint, i confien que la convocatòria suposi un nou pas

Membres de la plataforma, juntament als veïns de les Associacions del barri Bonavista, la Pau i la Lluna, s’han reunit aquesta setmana, novament, amb responsables de l’ICS de la Regió Sanitària Central. A la trobada també va assistir la regidora de Serveis Personals i Salut, Sílvia Cáceres.

El CATSalut insisteix en què no hi ha pediatres per cobrir totes les vacants i per això estudia com millorar les condicions laborals dels pediatres de la comarca, tot i que des de la plataforma no volen donar detalls fins a tenir la informació per escrit.

Sobre la manifestació de dissabte, la plataforma ha fet convocatòria a través de les xarxes socials i també ha fet cartells que ha repartit per diferents municipis anoiencs: Igualada, Vilanova, Montbui i Òdena, Capellades, Piera, Carme, La Llacuna, Hostalets, Piera… Lamenten, per cert, que alguns d’aquests cartells hagin desaparegut, perquè els ha arrencat.

Això ni molt menys, els resta forces per a la convocatòria de demà, que esperin tingui força repercussió i fer molt soroll.

Protons escola els acompanyarà, demà dissabte, amb tambors i percussió durant la manifestació. La marxa sortirà a les 11 h, de davant de l’Ajuntament de Vilanova del Camí fins a Igualada on és previst que a les 12 h del migdia comenci la manifestació des del passeig Verdaguer d’Igualada, davant el Casal de la Gent Gran.

La manifestació recorrerà diferents carrers de la ciutat i acabarà a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada on està previst llegir un manifest. La plataforma ha recollit més de 4.000 signatures amb la complicitat d’escoles, entitats i establiments de Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, La Pobla i La Torre de Claramunt, Òdena i Capellades. Després de la manifestació, la plataforma les lliurarà al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

manifestacio pediatria