La quitxalla està convocada aquest dissabte per anar a buscar el Tió de Vilanova del Camí

14 Des 2018
Buscar el Tio 2018 cartell 2

Els nens i nenes de Vilanova del Camí estan convocats aquest dissabte a les 10:00 h per a anar a buscar el Tió. Conduits pel pastor Miquel Sayavera i altres pastors locals i la complicitat de la regidoria de Cultura i l’Associació Cultural Camp del Rei, la quitxalla encetarà aquesta aventura a l’entorn del Parc Fluvial

Allà podran admirar plegats el paisatge i tot un seguit d’animalons: oques, rucs, gallines i cabres… i cap a quarts d’onze, començaran a buscar el Tió. En tornar, compartiran un bon got de caldo de Nadal amb galets i Migas del Pastor.

Tots els infants que participin de la matinal, explica la regidora de Cultura Imma González,  seran obsequiats amb un Pal Màgic per fer cagar el tió el dia 22, a la plaça del Mercat. Això sí, al llarg de la setmana que ve li hauran de portar les peles de fruita perquè s’atipi bé i pugui fer una bona cagada.

Els pastors han explicat a la regidora Imma González que aquest any el bosc està molt brut i aprofitaran la sortida per repartir unes bosses de reciclatge on aniran dipositant les deixalles que trobin pel camí.  Aquestes deixalles també estan relacionades amb alguna altra activitat que es portarà a terme el 22 de desembre.

I és que el dia 22 es viurà la segona part de la història. Les activitats començaran molt d’hora, a les 9:30 h, amb una petita fira de Nadal amb representacions d’antics oficis del Pessebre català com la filadora o el llenyataire.


Nadal a Vilanova del Camí


Abans de fer cagar el tió, es farà una cercavila i la quitxalla podrà gaudir de jocs i danses. I després d’estomacar al tió, els pastors ensenyaran a la mainada a torrar pa a les brases, per menjar-lo amb oli com antigament.

Aquests dies, els nens i nenes de Vilanova del Camí han rebut una carta del pastor MIquel Sayavera, on els convida a anar a buscar el Tió de Vilanova al bosc. Enguany, el pastor torna a posar-se en contacte amb la quitxalla per explicar-los l’aventura que ha viscut en el darrer any amb els seus companys i també la seva falera per intentar retrobar-se amb el Tió de Vilanova del Camí. Ha estat una recerca difícil, però sembla que ara per ara té motius per estar convençut que aquest dissabte petits i grans el podran localitzar plegats.

Buscar el Tio 2018 carta-v1000