La Romeria comarcal a la verge del Rocío congrega la devoció religiosa en un aplec social i de germanor |ÀUDIO|

14 Jun 2018


El Centro Cultural Casa de Andalucía de l’Anoia celebra, aquest cap de setmana, una de les festes més emblemàtiques per l’entitat: la Romeria de la Virgen del Rocío. Ho faran sense perdre de vista les tradicions arrelades entorn a aquesta festa que cada any, aplega gairebé un milió de persones en peregrinació de la petita localitat d’Almonte, a Huelva, fins al santuari del Rocío


diego marquez casa de andalucia de anoia (1)-v11

Diego Márquez, Hermano Mayor de la verge és l’ànima d’aquesta celebració a Vilanova del Camí. La seva devoció i fe neix fa molts anys, per una experiència personal, arrel de la malaltia que va patir la seva dona i que va aconseguir superar. Des d’aleshores va fer promeses a la imatge i ha estat fidel a la verge del Rocío, participant cada any en la peregrinació al Rocío de Huelva que reuneix 121 Hermandades i la de Catalunya que també aplega una vintena.

La seva devoció a la Blanca Paloma o Reina de las Marismas com també es coneix a la verge del Rocío, l’anima cada any a traslladar la celebració, encara que sigui amb un format molt més humil i discret, a Vilanova del Camí. Avui compartia a Ràdio Nova la seva emoció en veure la representació de la Hermandad de Barcelona Centro fent el Camino del Rocío. Un dels moments més especials del camí és el bateig al riu Quema, un ritual que de manera simbòlica també tenen previst realitzar aquest dissabte, abans de sortir en processó amb la imatge de la verge.

Márquez, però, no perd de vista la verge de Montserrat, perquè com ell mateix insisteix “som a Catalunya i me l’estimo igual; per mi és la mateixa”. De fet les dues imatges són homenatjades plegades al llarg d’aquesta celebració religiosa, social i folklòrica de la casa andalusa de l’Anoia.

El Hermano Mayor, Diego Márquez, comptarà en tot moment amb el suport de la camarista Puri Martín i pels membres de la Junta de la Casa d’Andalusia.


Dissabte els actes arrenquen amb la processó i el sant rosari, a la nit, mentre que diumenge destaca la missa i el dinar de germanor


La processó serà dissabte a partir de dos quarts de sis de la tarda. Els portadors de la verge sortiran de la seu de l’entitat, al carrer Felip II, i aniran acompanyats de dos grups de timbalers de Huelva i Sevilla, dos dels que tenen més renom, segons afirma Diego Márquez, que reconeixia la satisfacció de poder comptar amb aquesta representació.

Després de fer l’aturada davant de l’església de Sant Hilari per retre homenatge també a la verge i fer els salves, la processó continuarà fins el riu acompanyada pels peregrins a peu i cavall i pels cors Rocieros del Camino i el Cor de Sant Vicenç de Castellet.

Un cop al parc fluvial l’acte més destacat del dissabte serà el sant rosari, a partir de les onze de la nit, que se li retrà “amb tot el respecte i devoció” que transmetia el Hermano Mayor Diego Márquez, tot convidant a tothom a participar d’aquesta vetllada.

Diumenge, els actes de la festa continuaran amb l’actuació, al migdia, del cor Alhambra d’Hospitalet i la missa rociera, oficiada per mossèn Xavier Machacón, a la una del migdia. I cap a les dues hi haurà un dinar de germanor i la sobretaula serà amenitzada pel grup “Play Back y Olé” i el quadre Aires del Sur de Masquefa.

La imatge de la verge del Rocío es retornarà a l’entitat cap a dos quarts de set de la tarda.

romeria jun18-cartell-v11


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by