El FineArt Igualada 2018 ja té cartell. A partir del dia 23 de febrer i fins el 18 de març el festival de fotografia tornarà a omplir d’imatges equipaments i sales igualadines. En aquesta edició, que ja arriba a la sisena, una quarantena d’exposicions tornaran a cridar-nos a descobrir l’obra d’artistes diversos des de 24 espais de la capital de l’Anoia
Després de l’excel·lent acollida de les passades edicions, que han consolidat el festival com un dels referents dels circuits fotogràfics arreu de l’Estat, es pretén si més no igualar les xifres i, sobretot, gaudir de l’art. A més, com ens avançava Ramon Muntané, director del festival, tornarà a ser molt important la participació de les escoles de fotografia i el seu alumnat “que cada any troba una plataforma magnífica en aquest festival per donar-se a conèixer”. Enguany arribaran a ser una desena.
El cartell es va presentar fa només uns dies, aquest any creat per Quartada estudi. La tradició de FineArt és presentar una imatge nova cada any, que faci d’enllaç durant tota l’edició, per tal de captivar al públic i donar dinamisme. Enguany el festival presenta “una imatge on la càmera i la fotografia es transformen, gràcies a FineArt, en una invasió, quasi literal, per tots els carrers d’Igualada”, explica Muntané. La imatge és obra dels dissenyadors Albert Vendrell, Albert Solé i Pau Parcerisas, quatre joves anoiencs apassionats pel disseny que han realitzat, entre molts d’altres treballs, la imatge de la nova cervesa de La Lenta, la Golden Koeman o el cartell de l’última edició del Vadefoodies.
Una quarantena d’exposicions estaran escampades en espais singulars de la ciutat, convertits en sales d’exposició per uns dies. Espais que, com cada any, es trien amb cura per tal d’enllaçar les sales d’exposicions professionals, amb l’encant del centre de la capital de l’Anoia. I aquest any, entre els espais que s’incorporen a la mostra hi haurà el Foment i Les Cotxeres, el local dels Moixiganguers.
Pel que fa a l’obra artística, autors com el barceloní Joan Colom (traspassat el mes de setembre) considerat un dels pioners en la composició de sèries fotogràfiques; el fotògraf i pintor gallec Manuel Vilariño, Premi Nacional de fotografia 2007; la fotoperiodista Judith Prat, especialitzada en documentals socials punyents, com el treball en les mines de coltan a la RD del Congo o la vida dels refugiats sirians en els països veïns; l’obra visual i poètica del català Xavi Bou, inspirada en el vol dels ocells; i la fotografia documental de la fotoperiodista Sandra Balsells, experta en la zona dels Balcans, entre molts altres, faran les delícies dels visitants.