La vilanovina Irune Bernal, jove pilot promesa de motocròs, s’incorpora a l’SCIM Manresa | ÀUDIO

04 Mar 2019

La vilanovina Irune Bernal, de vuit anys, una jove pilot promesa de motocròs, ha fitxat per l’equip SCIM de joves pilots que s’ha impulsat des de Manresa. La petita de 8 anys ja ha començat a disputar les seves primeres carreres en categoria MX50 del Campionat Català de Nens de Motocròs, la primera al Circuit de Rufea a Lleida i la segona, aquest dissabte, a Ponts

Irune Bernal SCIM Ràdio (6)

Irune va començar a entrenar-se amb les motos fa poc més d’un any. No formava part de cap equip però tenia com a entrenador, l’experimentat pilot Sergio Castro. Precisament Castro està al capdavant de la nova botiga SCIM de Manresa, que ha estat la impulsora de la creació del nou equip.

Toni Luque, l’avi d’Irune, recorda que al principi la nena caia moltes vegades de la moto i li era difícil controlar el vehicle sobretot en els salts, cosa que assegura els feia patir molt. En només un any, la progressió de la nena ha sigut molt bona i ha guanyat en confiança i control.

L’àvia d’Irune, Choni Ferreira, també assegura que es posa molt nerviosa quan assisteix als entrenaments però sobretot a les carreres. Assegura que ho viu amb molta por perquè aquest és un esport especialment dur per a les dones. Potser per això li ha demanat a la seva neta que canviï d’afició i li ha proposat apuntar-la a mastercheff però, evidentment, la petita continua preferint les motos.

Malgrat la seva curta edat, Irune Bernal -que s’ha guanyat el sobrenom d’Irune Gasolina per la seva passió pel motor-, ha tingut una molt bona progressió i respon molt bé als entrenaments que dirigeix Sergio Castro. El seu avi Toni Luque assegura que aquesta afició d’Irune per la gasolina, li ve del seu pare que és un apassionat de les motos i dels cars.

La petita Irune té força destresa amb el maneig de la moto i sorprèn per la seva determinació sobretot durant les curses. El seu avi diu que la nena no té por de res, i és capaç de concentrar-se i superar qualsevol adversitat. Irune assegura que tot és qüestió de tenir cap! 

Irune Bernal ha començat a disputar les primeres curses del Campionat de Catalunya. Tenint en compte que és la benjamina de l’equip i que competeix amb nens i nenes de 8 a 12 anys, aquesta jove pilot està fent bones puntuacions tot i que les ambicions d’Irune són col·locar-se entre les tres primeres. 

Aquest dissabte 3 de març, Irune Bernal s’ha desplaçat a Ponts, un circuit nou per a ella per disputar la segona cursa del campionat Català de Nens de Motocròs. La primera carrera la va fer el 17 de febrer al circuit de Rufea a Lleida.

SCIM Irune Bernal

SCIM presenta els joves pilots que lluiran els colors de l’escuderia manresana

El 15 de febrer es va fer a Manresa la festa de presentació de l’equip SCIM durant la qual, els pilots van lluir el seu nou equipatge que s’ha creat per conjuntar tots els membres de l’equip.

El nou equip manresà està format per Irune Bernal (8 anys), Iker Valerio (12 anys), Ariadna Segura (15 anys), Grau Soler (8 anys), Unai Samper (11 anys), Unai Aguiló (13 anys), Martí Roc (9 anys), Guillem Gili (13 anys), Iván Polvillo, 12 anys i Dídac German, 9 anys, a més d’Iván Martínez (9 anys), que encapçala l’equip.

Ramón Martínez, juntament amb Sergio Castro, han ajudat a formar aquest equip. La idea inicial era la d’impulsar la carrera esportiva d’Ivan Martínez i finalment s’ha acabat creant aquest conjunt de pilots amb l’ interès “d’ajudar a joves promeses per a que puguin tenir una estructura al costat que els ajudi a poder participar en els campionats amb les millors condicions possibles”. Un dels objectius és que les joves promeses “puguin progressar dintre d’aquest esport”. Els impulsors també asseguren que estan fermament convençuts que “en el motocross la formació és imprescindible”.