La crida ‘Ens volem vives!’ serà la diana d’una performance de joves de l’Institut Pla de les Moreres

04 Mar 2019
Agenda 8 de març 2019_portada

Un grup d’alumnes de l’Institut Pla de les Moreres ha organitzat una acció artística i reivindicativa amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Dissabte 9 de març, a la plaça del Mercat de Vilanova del Camí escenificaran una performance per posar l’accent en les violències masclistes

Amb el lema “Ens volem vives!” un grup de joves del municipi participaran en aquesta performance artística. Porten setmanes treballant el tema, amb moltes ganes de participar de les accions entorn el 8M. L’acte serà dissabte, 9 de març, per no solapar-se amb la jornada central del 8M i començarà a dos quarts de 12 del migdia, a la plaça del Mercat.

Aquesta setmana l’agenda del 8M arrenca el gruix d’activitats entorn al 8M

Precisament l’acte institucional del Dia internacional de les dones organitzat des de la MICOD tindrà el jovent com a protagonista. El dijous 7 de març, a les 12h del migdia, a l’Institut Pere Vives, es fa la xerrada: “El sexisme també surt de festa. Aproximació a les violències sexuals en espais festius”. Anirà a càrrec d’Ivet Oriols de l’Observatori Noctàmbul@s.

A l’acte s’ha convidat als delegats i delegades de tots els centres de secundària perquè facin taca d’oli en els propis instituts, i prenguin consciència de les agressions masclistes que es donen en els espais de festa, de forma impune i massa sovint vistes des de la normalitat.

Mural de cors i actuació musical, abans de sortir en manifestació fins a Igualada

D’altra banda a Vilanova del Camí el Casal de la Gent Gran acull, aquest dilluns, un nou taller de confecció de cors, dinamitzat per un grup de dones i amb el suport de l’Associació de Pensionistes i Jubilats.

Els actes centrals de la campanya, organitzats des de la regidoria d’Igualtat, es faran el mateix 8 de març a partir de les 16:30 a la Plaça del Mercat, sota el tema “Batec de dona”.

De 16:30 a 17:30 h es farà el darrer taller per confeccionar cors i elaborar un gran mural. Tot seguit es farà la lectura oficial del manifest, amb una actuació musical amb Sheila Grados i un simbòlic enlairament de globus amb desitjos. I en finalitzar, cap a les sis de la tarda, s’iniciarà una marxa conjunta fins a la ciutat d’Igualada per tal de participar a la manifestació de dones que els col·lectius feministes del territori han tornat a organitzar. Sortirà a les 7 de la tarda des de la plaça del Mercat de la Masuca per dirigir-se fins a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada.

Programa del 8M Dia Internacional de les Dones 2019: