L’ADC commemorarà aquest dissabte el Dia Mundial de la Diabetis amb una matinal d’activitats oberta a pacients i ciutadania | ÀUDIO

14 Nov 2018

Avui 14 de novembre es celebra el Dia Mundial de la Diabetis amb l’objectiu de donar a conèixer la diabetis i sensibilitzar la societat envers aquesta malaltia. La data de celebració d’aquest esdeveniment, instituït per la Federació Internacional de Diabetis i l’Organització Mundial de la Salut (OMS), commemora l’aniversari del naixement de Frederick Grant Banting, un dels descobridors de la insulina l’any 1922

adc anoia (6)

La delegació anoienca de l’Associació de Diabètics de Catalunya i el GIA, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada han organitzat per al proper dissabte 17 de novembre, una matinal amb diferents activitats per sensibilitzar la població sobre la diabetis. Els actes es portaran a terme a l’espai Cívic Centre d’Igualada.

Els actes començaran a les 9 del matí amb la presentació de la jornada i una sessió de Zumba a l’exterior a càrrec de Rocío Olmedo mentre que a l’interior es farà la primera de les xerrades que es centrarà en l’exercici saludable diari. Una xerrada que anirà a càrrec de la fisioterapeuta i presidenta de l’ADC Anoia, Esther Maldonado qui assegura que totes les persones amb diabetis, poden i han de fer exercici diari. Maldonado, que ha previst una part teòrica i una altra més pràctica mostrarà com fer exercici i moderar la seva intensitat segons cada persona.

Segons la Federació Internacional de Diabetis, el 70% dels casos de diabetis mellitus de tipus 2 es poden prevenir amb una alimentació saludable i la pràctica regular d’activitat física, fet que suposaria una reducció de 150 milions de casos l’any 2035.

Amb aquestes xifres al cap, des de l’ADC Anoia han programat una xerrada sobre l’alimentació, centrada en els àpats nadalencs i festius que tots celebrarem en un breu termini. Serà la dietista i nutricionista, Sara Casals, educadora en diabetis a l’Hospital de nens de Barcelona qui tindrà cura d’aquest espai.

El seguiment de la dieta mediterrània, rica en verdura, fruita fresca, cereals integrals, carns magres, peix, fruita seca i oli d’oliva verge extra s’ha mostrat eficaç per prevenir la diabetis. Ens ho explica Carles Regordosa, infermer expert en diabetis i membre de la delegació anoienca de l’ADC.

Després d’un petit descans per fer un refrigeri, a les 11:30h, s’encetarà una nova xerrada sobre les noves tecnologies i la seva utilització per a la gestió de la diabetis. Anirà a càrrec de Carles Regordosa, qui assegura que aquests nous dispositius poden facilitar la gestió de la diabetis.

Paral•lelament s’oferirà una sessió de ioga a la cadira, amb Maria Carreño qui demostrarà que tothom pot practicar-ne independentment de la seva mobilitat o destresa.

A les 12:15 h, la sala de l’espai Cívic Centre acollirà les vivències de Matilde Ribera amb la diabetis i a la mateixa hora s’oferirà una nova sessió de ioga, aquesta vegada més tradicional amb Carme Reguero i Ma Jesús Mena.

La cloenda de la matinal es preveu cap a la una del migdia.

El GIA impulsa i coordina diferents activitats a Igualada per donar visibilitat a la Diabetis

Els actes per celebrar el Dia Mundial de la Diabetis s’allargaran tota la setmana. El GIA, Grup Impulsor d’Activitats dels Dies Mundials a Igualada, ha coordinat una agenda que es va estrenar dilluns amb una píndola informativa a Ràdio Igualada. Aquest dimarts, es va fer una xerrada amb els professionals del Consorci Sociosanitari d’Igualada i avui dimecres, al CAP Nord, se n’ha fet una altra altra adreçada als pacients amb el títol “10 mites sobre la diabetis i com fer un bon ús del material diabètic”.

Per avui s’han previst diferents accions per commemorar el Dia Mundial de la Diabetis. L’Hospital d’Igualada, la Fundació Sanitària Sant Josep i el Consorci Sociosanitari d’Igualada adaptaran les postres dels menús perquè siguin aptes per a diabètics i s’habilitaran espais informatius sobre aquesta malaltia. La Fundació Sanitària Sant Josep, a més a més, oferirà un concert als usuaris divendres 16 de novembre.

Un altra de les accions previstes per avui és la il•luminació en blau de la xemeneia de Cal Font.

dia mundial diabetis

L’ADC convida la ciutadania a sumar-se a la campanya dels llaços blaus

Des de l’ADC ens conviden a participar dels diferents actes per commemorar el Dia Mundial de la Diabetis que serveirà també per compartir experiències, dubtes o angoixes. Així mateix ens proposen sumar-nos a la campanya dels llaços blaus i a compartir fotografies a les xarxes socials Twitter i Instagram, utilitzant l’etiqueta #DiaMundialdelaDiabetis i #ADCLLaçosBlaus.

Per a més informació i contacte podeu fer servir el correu electrònic: adcanoia@adc.cat o els telèfons de contacte 722 75 37 41, a Facebook (Diabètics Anoia) o també a Twitter@AnoiaAdc


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by