L’AEMA ens convida a “moure’ns” per l’esclerosi múltiple |ÀUDIO|

18 Abr 2018


La Fundació per l’Esclerosi Múltiple ha organitzat una nova edició del Mou-te, una cursa atlètica en la què hi pot participar tota la família i que ja té data. Serà el proper diumenge 29 d’abril al Circuït de Catalunya de Barcelona. Hi haurà curses de bicicletes, patins i atlètiques per a totes les edats i tots els nivells


Dolors Canal Moute 2018 (2)-v11

Dolors Canal, presidenta de l’Associació Esclerosi Múltiple a l’Anoia, l’AEMA, assegurava aquest matí a Ràdio Nova que el Mou-te és molt més que una cursa, és una activitat esportiva, lúdica i per sobre de tot, solidària. Un esdeveniment, diu Canal, que transforma per un dia l’aspecte del Circuit de Catalunya on el cotxes i les motos deixen pas als atletes i les famílies que gaudeixen de les proves i les activitats paral·leles que organitza la FEM.

El Mou-te és una cursa inclusiva, és a dir que hi pot participar tothom, fins i tot les persones que van en cadires de rodes. Hi ha diferents modalitats: 10 km, 5 km, 1 milla i una mini cursa de 200 m. Una opció que permet a les persones amb esclerosi múltiple participar en la prova atlètica.

Aquesta prova atlètica, explica Dolors Canal, permet d’una banda, donar visibilitat a la malaltia i en aquest sentit, compten amb el suport i la participació de persones famoses que li donen una altra dimensió a l’esdeveniment.

De l’altra, permet recaptar fons que es destinen a la investigació i, més recentment, a un projecte per facilitar l’ocupació a les persones que pateixen esclerosi.

Les proves esportives aniran acompanyades de tallers i activitats paral·leles, perquè tothom en pugui gaudir. També hi haurà una zona lúdica amb bar, foodtruck, inflables, bicis, karts i rocòdrom. Una bona oportunitat diu, Dolors Canal, per participar i gaudir d’una jornada diferent i solidària, encara que no t’agradi córrer.

Per participar al Mou-te, només cal fer la inscripció a la cursa via online a la pàgina de la Fundació per l’Esclerosi Múltiple (http://moute.fem.es/).El preu de les inscripcions és de 12 € per a majors de 16 anys i de 10 € per als menors de 15 anys. El mateix dia de la cursa les inscripcions es podran fer al preu de 15 €.

L’AEMA posa a disposició de les persones que vulguin participar al Mou-te un servei gratuït d’autobús. L’entitat ha previst tres parades: a les 7 del matí, davant l’Escola Marta Mata, a les 7:10 a l’estació d’autobusos d’Igualada i a les 7:15 h a la parada de l’Hispano a la plaça Catalunya, també a Igualada.


info google icons

Les persones que vulguin fer servir l’autobús ho hauran de comunicar a l’entitat a través del correu electrònic aemanoia@gmail.com o es pot trucar per telèfon al 609109777


Mou-te per esclerosi multiple 2018 cartell facebook AEMA