L’AFADA inicia el curs parlant de la comunicació i amb una positiva valoració de l’Alzheimer Race | ÀUDIO

25 Oct 2018

L’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres demències (AFADA) ha començat el curs amb empenta. Després de tancar amb èxit la 4a edició de l’Alzheimer Race, el passat cap de setmana van portar un espectacle teatral a la sala de l’Aurora, “Dona i cadira”, i diumenge, han programat una tarda d’espectacle a Òdena. A més, aquest dijous fan una nova xerrada mensual per parlar de com afavorir la comunicació quan hi ha afectació en el llenguatge. Ho faran amb la complicitat de la neurologopeda Noelia Capitán

Menchu Vélez i Noelia Capitán

Cada últim dijous de mes, l’AFADA ofereix a la ciutadania un espai de trobada per compartir informació d’interès sobre temes que preocupen als familiars, cuidadors i persones malaltes. Ho fan de la mà de professionals que cada cop col•laboren més estretament amb l’entitat, com és el cas, aquest cop de Noelia Capitán.

La xerrada d’aquest dijous servirà per compartir inquietuds sobre la comunicació amb les persones que tenen dificultat per expressar-se, així com també recomanacions per substituir la comunicació verbal per altre no verbal, que permeti mantenir el vincle afectiu i de reconeixement. Serà a les sis de la tarda, a la seu de l’AFADA al Centre Cívic Montserrat d’Igualada, i està oberta a tothom.

D’altra banda, diumenge, a les sis de la tarda, al Teatre Centre Unió Agrícola d’Òdena l’entitat oferirà un animat espectacle de la mà del grup PlayBack Il•lusió. En aquest cas l’entrada tindrà un cost de 6 € i els beneficis, com és habitual, es destinaran als projectes de l’entitat.

La setmana passada la sala independent de l’Aurora també va acollir un espectacle en benefici de l’AFADA de la mà del grup de teatre ACR de Fals que va posar en escena “Dona i cadira”.

El curs de l’AFADA que es presenta novament ple d’activitat va tenir com a tret de sortida una nova cursa per l’Alzheimer. Un miler de participants va aplegar-se el passat 23 de setembre en la 4a edició de l’Alzheimer Race que com destaca Menchu Velez, treballadora social de l’Hospital de dia Sant Jordi i secretària de l’AFADA, va estrenar amb èxit el nou emplaçament de la trobada, a l’Escorxador.