L’Ajuntament d’Òdena estima les al·legacions de Vilanova i ubicarà l’antena de telecomunicacions al polígon Riera de Castellolí

30 Nov 2018
vista aeria poligon riera castelloli

L’Ajuntament d’Òdena ha estimat les al•legacions presentades per l’Ajuntament de Vilanova del Camí i les associacions de veïns del barri La Pau i Bonavista relatives a la instal·lació d’una torre de telecomunicacions en uns terrenys propers als habitatges del barri La Pau. Així mateix l’ajuntament odenenc ha acceptat la proposta formalitzada pel regidor de Medi Ambient i Urbanisme Juan Manuel Cividanes Alonso, determinant com a possible ubicació de l’antena els terrenys propers al Centre d’Innovació Anoia, més lluny del nucli urbà.

L’Ajuntament de Vilanova del Camí, a instàncies del regidor d’Urbanisme Juan Manuel Cividanes, va presentar aquesta al·legació el passat mes de setembre.

Les al·legacions, tant dels veïns com del propi ajuntament, estaven en contra de la instal·lació d’aquest tipus d’antena a menys de 250 metres dels nuclis urbans. Juan Manuel Cividanes constatava que “la proposta que havia fet Òdena, contravenia el POUM”, així que va fer una proposta d’ubicació alternativa, tot oferint una parcel·la al polígon Riera de Castellolí, prop del Centre d’Innovació Anoia, que comptava prèviament amb un informe tècnic que garantia una major cobertura i estava suficientment allunyada dels nuclis de població.

Durant aquests mesos, Cividanes va mantenir una reunió personal amb l’alcalde d’Òdena, Francisco Guisado, “per comunicar-li la possibilitat d’ubicar l’antena en diferents zones habilitades pel POUM de Vilanova del Camí”. Cividanes ha destacat “la predisposició de l’alcalde odenenc per atendre la demanda de Vilanova del Camí”.

Finalitzat el període d’informació pública, l’Ajuntament d’Òdena ha valorat les al·legacions presentades i ha acceptat el canvi d’ubicació de l’antena de telecomunicacions, que en principi s’instal·larà, als terrenys on hi ha el Centre d’Innovació Anoia.

A partir d’ara, diu Cividanes, “les empreses que vulguin instal·lar algun tipus d’antena, s’hauran de posar en contacte amb els serveis tècnics municipals per sol·licitar la llicència d’activitats i obres en la ubicació prevista pel POUM i allunyada dels nuclis de població”.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by