L’ajuntament vol garantir la convivència entre ciutadania i animals de companyia i assegurar la qualitat de la via pública

12 Nov 2018
senyalitzacio-gossos-parc-fluvial-1

La presència d’excrements de gossos per carrers, places i parcs és sovint motiu de queixa ciutadana i una preocupació creixent per a l’Ajuntament de Vilanova del Camí que vetlla per la qualitat de l’espai públic

Malgrat que des de diferents regidories es reconeix que hi ha molta gent que és responsable i que de manera habitual recull els excrements de les mascotes de la via pública, encara hi ha persones, -poques, asseguren- que prefereixen saltar-se la normativa municipal de civisme i convivència.

Aquestes conductes incíviques poden sortir molt cares a partir d’ara ja que l’ajuntament vilanoví ha aprovat un augment de les sancions que passaran dels 350 als 700 €. L’acció forma part d’una campanya de conscienciació en positiu, que busca convèncer els propietaris incívics que surt més rentable recollir els excrements de les seves mascotes. Agents de la Policia Local de paisà fan vigilància en diferents zones on s’han detectat més excrements per tal de controlar i denunciar aquestes accions.

Les sancions passaran dels 350 als 700 €

Amb la mesura es vol contribuir a la qualitat de l’espai públic, compartit pel conjunt de la ciutadania. Així mateix l’ajuntament vol garantir un convivència cívica entre la ciutadania i els animals de companyia per tal de mantenir la via pública en òptimes condicions d’higiene i lliure d’excrements.