L’Associació Polígons dels Plans aposta l’eficiència energètica i el consum fotovoltaic

12 Feb 2019
jornada eficiencia energetica i autoconsum (2)

El Centre d’Innovació Anoia ha acollit aquest dilluns una jornada sobre l’eficiència energètica i l’autoconsum fotovoltaic organitzada per l’Associació Polígons dels Plans. Gairebé una trentena de persones, representants de diferents empreses del territori,  han participat a la jornada que ha anat a càrrec de Cerdan Ingenieros i un dels seus socis tecnològics i financers, l’empresa POWEN

El president de l’Associació de Polígons dels Plans, Ramon Felip, considera que la jornada va ser molt interessant i assegura que l’energia elèctrica i fotovoltaica tenen moltes potencialitats. Per això, explica Felip, des de l’Associació apostem perquè aquesta jornada informativa tingui continuïtat amb noves accions que anirem comunicant.

Entre el públic hi havia els alcaldes de La Pobla de Claramunt, Capellades i La Llacuna i representants de grans empreses del territori com Buff, Snop, Munich, Unigrafic, Schneider Electric, Grup Air i Miquel i Costas.

Les empreses poden consumir l’energia elèctrica que autoprodueixin i estalviar en la facturació de la llum

Les ponències van anar a càrrec de Daniel Cerveró, delegat comercial de Powen Catalunya i Ramon Cerdan, Managing Partner de Cerdan Ingenieros que és l’enginyeria que gestiona els projectes de Powen a Catalunya.

Cerveró i Cerdan van explicar el projecte de Powen que consisteix en la instal·lació de plaques fotovoltaiques als sostres de les empreses o dels habitatges per a promoure l’autoconsum.

Prèviament a la instal·lació Powen fa un estudi on es valora el percentatge de l’energia elèctrica que es podria autoproduir i autoconsumir i l’estalvi que això suposa per a cada empresa. Així mateix Powen també podria ajudar a finançar la instal·lació d’aquestes plaques fotovoltaiques.

Gràcies a un acord entre l’Associació de Polígons dels Plans i Powen, aquest estudi és gratuït per a les empreses associades.

El vehicle elèctric connectat, compartit i adaptat a les necessitats de cada moment, és el repte de futur

Vinguts expressament des de Madrid per participar en la jornada i aportar llum sobre els vehicles elèctrics, també van intervenir Alfonso Andrade, responsable comercial de Powen Espanya i Guillermo Barth, responsable de mobilitat elèctrica. En aquest punt es va posar de relleu la importància que en un període breu de temps, que van quantificar en menys d’una dècada, adquirirà el vehicle elèctric connectat i compartit i adaptat a les demandes que els usuaris tinguin en cada moment.

En aquest sentit es va posar de relleu la importància de dotar els municipis de punts de càrrega ràpida i es van destacar les ajudes i subvencions que ofereix la Generalitat de Catalunya als Ajuntaments que es plantegen aquestes instal·lacions.

Aquest acte ha comptat amb el suport dels ajuntaments de Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla i la Diputació de Barcelona.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by