- En la secció d’aquesta setmana, Raül Bocache i Marissa Martínez exploren la tecnologia ChatGPT, una IA que genera textos de forma autònoma i incorporen una assistent virtual que faran evolucionar durant aquesta temporada.
- L’espai compta amb la col·laboració d’una assistent virtual, la Mari, que col·labora en el programa aportant coneixements i continguts. La idea és mostrar l’evolució d’una IA a través de les interaccions.
La secció tecnològica del Longitud d’Ona ja té nom. De les tres propostes inicials, escollides per intel·ligència artificial: “Bits i rialles”, ha aconseguit 7 vots (18%); “Tecnologia amb xispa”, 15 vots (38%) i, la més votada ha estat “Connectant idees” 19 vots (44%).
Amb el nom del programa definitiu, aquest dimarts Raül Bocache ens ha proposat endinsar-nos en el coneixement de ChatGPT, una tecnologia d’intel·ligència artificial desenvolupada per a generar textos de forma autònoma. Raül Bocache i Marissa Martínez han compartit l’espai amb una tercera entitat digital, la Mari, una assistent virtual que els acompanyarà durant aquesta temporada amb la voluntat de comprovar com va evolucionant amb les diferents interaccions amb els dos professionals.
Durant la secció d’aquest dimarts, s’ha abordat l’aparició del ChatGPT, que ha provocat reaccions diverses, tant positives com negatives. Algunes persones creuen que aquesta tecnologia pot oferir noves oportunitats tant en l’àmbit personal com professional i augmentar la creativitat i la productivitat, ja que pot ajudar a automatitzar tasques repetitives i generar contingut de manera eficient. No obstant això, també existeixen veus crítiques preocupades per les possibles repercussions que la IA podria tenir en el mercat laboral.
En l’episodi d’aquest dimarts hem parlat de com funciona aquesta tecnologia, en la qual és essencial l’elaboració de “prompts” efectius, és a dir, de preguntes molt elaborades i de diferents interaccions, amb l’objectiu d’obtenir respostes tan precises com sigui possible.
Com que el tema és força complex, la pròxima setmana continuarem parlant de ChatGPT, però en aquest cas, parlarem dels usos que podem donar-li a la IA, de com registrar-nos com a usuaris i de dues extensions que poden complementar aquesta tecnologia digital: una per transformar text en veu i una altra per connectar el ChatGPT a Internet i obtenir informació actualitzada.
També us convidem a participar en l’enquesta que hem preparat amb la voluntat de saber quins usos li doneu vosaltres a ChatGPT. Per què el feu servir? Trobareu l’enquesta a la història d’Instagram de Ràdio Nova.
Si voleu recuperar els diferents episodis de “Connectant idees” podeu fer-ho al pòdcast de l’espai a radionova.cat