Les Joves de Vilanova del Camí es sumen als actes del 8M amb la performance “Ens Volem Vives!” | FOTOS

11 Mar 2019
performance INS 2019 (17)

Accediu a Àlbum fotogràfic clicant des d’aquí


L’alumnat de l’Institut Pla de les Moreres amb el suport de l’Espai Jove de Vilanova del Camí i la regidoria de Joventut, s’han sumat amb una performance artística, als actes del 8 de març que es recullen a l’agenda de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena

Sota el lema “Ens volem vives!”, les joves han representat a víctimes de violència de gènere apel·lant a que tan sols en els dos mesos i escaig que portem de 2019, ja són una desena les dones assassinades a mans de les seves parelles o altres homes. Una xifra, que es suma a les 56 dones assassinades el 2018 a l’estat espanyol i que en els últims 10 anys, des de 2009, augmenta fins a 631 dones víctimes d’aquesta lacra social.

Estirades a terra i immòbils representant aquestes dones que ens han deixat, les joves duien una pancarta al pit contextualitzant aquestes situacions de violència i protestant amb lemes propis dels moviments feministes. Es podia llegir: “Disculpeu les molèsties, ens estan matant!” o “Yo elijo como me visto y con quien me desvisto”, entre d’altres. Mentre que els nois, que van voler participar de la dinàmica, van entomar el trist paper del forense que dibuixa al terra la silueta de la víctima.

L’acció es va dur a terme el dijous 7 de març a les 14:30 h durant la sortida de l’alumnat de l’Institut Pla de les Moreres i es va repetir el dissabte 9 de març a les 11:30 h a la plaça del Mercat, l’objectiu segons el jovent, era arribar al màxim de ciutadania possible per sensibilitzar sobre la temàtica.

Aquesta acció, es va complementar amb un photocall impulsat per l’Oficina Jove de l’Anoia i que ha circulat per diferents punts de la comarca, on es qüestionava a la població amb la pregunta: “I tu? Què fas pels drets de la Dona?”. Tothom podia fer-s’hi una foto i deixar missatges responent la pregunta o donant tota mena de suports. El photocall va estar present en l’acció de protesta a l’Institut, així com, en la barra de la festa de Carnaval que gestionava La Xispa, la Comissió de Joves de Vilanova del Camí.