Centenars de cors van bategar a la plaça del Mercat de Vilanova del Camí el dia 8 de març | FOTOS

11 Mar 2019
batec de dona 8M 2019 14

Accediu a l’Àlbum fotogràfic des d’aquí


Una gran cortina amb gairebé 500 cors va presidir la plaça del Mercat de Vilanova del Camí el dia 8 de març. És el resultat de més de tres setmanes de feina i de la suma de diferents col·laboracions d’entitats i particulars amb punt de trobada i logístic al Casal de la Gent Gran

La regidora d’Igualtat Sílvia Cáceres va encetar els actes institucionals del 8M que enguany es presentaven amb el lema “Batec de dona”. Cáceres va agrair la col·laboració de totes les persones que s’han anat vinculant al projecte i que l’han fet créixer. La regidora va  adreçar un especial reconeixement i gratitud a Vicky del Carmen, que va tenir la idea original del taller de cors i ha estat una de les ambaixadores de la iniciativa també fora del municipi. Concretament va coordinar la col·laboració dels joves del CFGM de Tèxtil de l’Escola Milà i Fontanals i de la seva tutora, l’Ester que tampoc es va voler perdre l’acte.

Les regidores d’Igualtat de Vilanova del Camí i d’Òdena, Sílvia Cáceres i Vanessa Massons van ser les encarregades de llegir el manifest davant el nombrós públic que es va concentrar a la plaça.

També hi van ser presents l’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte i l’alcalde d’Òdena i responsable dels temes d’Igualtat a la MICOD, i altres regidors i regidores dels ajuntaments de Vilanova, Òdena i Masquefa.

L’acte va comptar amb l’actuació de la vilanovina Sheila Grados que va interpretar tres peces relacionades amb la lluita de les dones: “Mujer de mil batallas”, de Manuel Carrasco; “La puerta violeta”, de Rozalén i “I will Survive”, de Gloria Gaynor.

Tot seguit i gràcies a la col·laboració de Sisco Moreno es va fer una fotografia aèria intentant dibuixar un cor gegant amb les persones assistents. L’acte es va acabar amb l’enlairament d’una cinquantena de globus amb el desig de seguir avançant en la lluita pels drets de les dones.

A continuació, homes i dones van formar una columna que va anar fins a Igualada per participar a la manifestació feminista del 8M.

Manifestacio 8M a Igualada 11

Èxit de la segona gran mobilització feminista a l’Anoia

La mobilització del 8M va omplir els carrers de la ciutat d’Igualada amb una manifestació històrica. Des del moviment feminista i també des dels sindicats s’ha valorat com un gran èxit la segona mobilització feminista a la comarca de l’Anoia coincidint amb una jornada de vaga laboral que ha estat secundada de manera molt desigual i que ha tingut sobretot incidència a les universitats.

Milers de dones, amb una gran representació de joves, van marxar des de la plaça de la Masuca i fins a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada en una nova manifestació que ha fet història. Amb càntics, crits i moltes pancartes que havien elaborat plegades també al carrer al migdia, una marea lila va compartir el recorregut ple de reivindicacions per la igualtat i contra les violències masclistes.

Manifestacio 8M a Igualada 7

La marxa l’encapçalava una pancarta amb el lema “8M Vaga feminista 2019 Ni un pas enrere”. Tot i que la participació era majoritàriament de dones també hi havia infants i homes a la marxa que va comptar amb l’acompanyament d’una de les gegantes de la imatgeria de la ciutat, la Conxita teixidora, de la mà de l’entitat Dessota.

Un cop a la plaça de l’Ajuntament es va llegir el manifest i les castelleres dels Moixiganguers d’Igualada van aixecar un pilar format exclusivament per dones.

Després de recordar el llarg camí recorregut i “la llarga genealogia de dones activistes, sufragistes i sindicalistes” que precedeix el moviment feminista, el manifest va anar repassant les lluites encara pendents: la bretxa salarial, la precarietat laboral, la violència masclista, l’empobriment, la violència estructural, social, cultural… La lectura va ser compartida per dones de diferents col·lectius feministes i també de diferents edats i va acabar amb un emocionant cant de la versió feminista del Bella ciao: “Oh compañera, vente conmigo, el patriarcado va caer! Oh compañera, vente conmigo, feminista quiero ser !”, dedicat a les “germanes andaluses”.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by