Les llars mimen els pàrvuls per superar el tràngol de la separació

12 Set 2016

primer-dia-marta-mata-parvulari8

El nou curs també marca l’estrena d’una nova etapa vital per a centenars de pàrvuls, ja sigui amb l’entrada a P3 o a les llars d’infants. Són aquests precisament, els més petits, els qui més pateixen la separació de les famílies i és per això també que des dels centres s’adopten mesures d’adaptació, amb molt afecte i paciència, que els faciliten, a poc a poc, superar aquest tràngol.

Els plors són habituals aquests dies per a les educadores de les llars d’infants i també les demandes dels petits que “volen a la mama, al papa o també molts pregunten pels avis” explica la directora de la Baldufa, Marta Comas, qui afirma que la normalitat no arriba a les llars fins a finals de mes “però intentem respectar el ritme dels nens i les famílies i adaptar-nos a les seves necessitats en  la mesura de les possibilitats per fer-los l’inici d’aquesta etapa més fàcil”.

Aquest serà el 9è curs de la Baldufa i l’11è per a la llar municipal El Molinet, que tornarà a estar sota la direcció de Cristina Segura. “Són difícils sobretot els primers dies” explica Segura, “per això només venen a estonetes i ens fem un tip de trucar al mercat, al forn de pa o al supermercat per saber a quina hora vindrà la mama o el papa a recollir-los” diu amb bon humor tot compartint algunes estratègies que fan servir per tranquil·litzar els infants.

Les aules de P2 estan plenes a les dues llars municipals, però hi ha places vacants a P0 i a P1 i tenen prevista la incorporació de lactants al llarg del curs.

D’altra banda, l’espai infantil més veterà del municipi, Xiroi, que aquest curs complirà 37 anys encara queden disponibles algunes places tant a P2 com a P1.

La Verònica Picola, la directora, afirma que el curs ha començat també amb els habituals plors i neguits no només dels infants sinó també dels pares. “És normal que es preocupin” reconeix “però els nens tenen els seus mecanismes de defensa i s’acaben adaptant a la separació, sobretot quan agafen confiança”. Des de l’1 de setembre estan en procés d’adaptació i cada família acaba fent l’horari a la seva mida. “És la peculiaritat de Xiroi” explica Picola “obrim de 7 a 7 i cada família es fa l’horari que vol”.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by