Les persones grans convidades a participar en una reunió informativa prèvia al Congrés Nacional de la Gent Gran

06 Jun 2019
Casal congres gent gran poster

El Casal de la Gent Gran de Vilanova del Camí acollirà el proper dilluns 10 de juny a les 16.00 h, una reunió informativa prèvia al 8è Congrés Nacional de la Gent Gran, previst per al 25 d’octubre de 2019. Tota la gent gran està convidada a participar en aquesta sessió


Gent Gran de Vilanova del Camí

Àrea informativa dedicada


La reunió del proper dilluns és una de les 48 sessions de treball previstes abans de la celebració del Congrés del mes d’octubre i que es realitzaran arreu del territori català amb l’objectiu de conèixer els temes que preocupen o que interessen al col·lectiu de la gent gran.

La sessió es dinamitzarà a partir de tres preguntes: De què voleu que parlem i debatem? Què us preocupa? I quin model de societat volem tenir?

A partir d’aquestes preguntes estan previstes dues ponències, una primera sobre el present, drets i deures; i una segona, sobre les persones grans del futur.

El 8è Congrés Nacional de la Gent va ser convocat per l’honorable senyor Chakir El Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, el 5 de desembre de 2018, a proposta i en el marc del Ple del Consell de la Gent Gran de Catalunya.

El congrés té tres fases. La precongressual que és la fase de recollida de les aportacions de les persones grans d’arreu del territori i elecció dels delegats i delegades.

La congressual i  la postcongressual, durant la qual es farà la tramesa d’un manifest amb les conclusions recollides. Aquestes conclusions també seran lliurades a les administracions, institucions i entitats competents, i es farà un seguiment de l’evolució i del compliment i difusió al territori.

L’objectiu és poder garantir la coordinació i el seguiment actiu de les accions que s’estan duent a terme. Aquestes actuacions tenen la voluntat de donar compliment als acords que s’assoliran al Congrés, i que han de marcar l’agenda política en l’àmbit de les persones grans fins la propera edició congressual, segurament l’any 2023.