Les UMIC visitaran 76 municipis el mes de març, amb parada el dia 22 a la plaça del Mercat

27 Feb 2019
UMIC_tardor_alta_bebrer_19

Les Unitats Mòbils d’Informació al Consumidor (UMIC) de la Diputació de Barcelona continuaran visitant el mes de març les poblacions on no hi ha un servei municipal de consum. A Vilanova del Camí la visita està programada pel divendres 22 de març, de dos quarts d’onze a la una del migdia, a la plaça del Mercat

Gràcies a les UMIC, els ciutadans de la demarcació poden conèixer i exercir, des de la proximitat, els seus drets com a persones consumidores. Durant el mes de març, els habitants de 76 municipis podran presentar-hi les seves consultes i reclamacions gratuïtament.

El servei està destinat als ajuntaments que no disposen de serveis municipals de consum i té com a finalitat bàsica defensar els consumidors i els seus drets.

A més a més, les UMIC també faciliten material informatiu i donen consells sobre com estalviar en les factures d’aigua, gas i electricitat, que són les consultes més habituals, juntament amb les relacionades amb les clàusules abusives en contractes hipotecaris, telecomunicacions i empreses de telefonia mòbil.