L’Espai Jove Can Muscons esdevé un punt de referència pels joves de Vilanova

26 Jul 2019
Valoracio Can Muscons 2 v2

Des que el passat 24 d’abril es va obrir la nova seu de l’Espai Jove, l’equipament ha esdevingut un punt de referència per als joves de Vilanova del Camí. Des de llavors, més de 1700 joves han fet ús de les instal·lacions de l’Espai Jove a Can Muscons,  obert de dilluns a dissabte de 16 a 19 h


Cultura Ajuntament de Vilanova del Camí

Àrea informativa dedicada


El passat 17 d’abril en el marc de la celebració del Dia Europeu de la Informació Juvenil, l’Espai Jove Can Muscons va donar el tret de sortida per esdevenir un espai de referència dels i les joves vilanovines. El 24 d’abril, després de les vacances de Setmana Santa, va obrir el servei diari de dilluns a dissabte de 16 a 19 h.

Els informes del servei mostren com en aquest primer trimestre de vida, l’equipament juvenil ha registrat l’ús del servei de més de 1700 joves. Ja sigui, de forma lliure o en algunes de les activitats programades com les xerrades d’orientació laboral, la celebració del dia de l’Orgull LGTBIQ+, el projecte tabú.cat, entre d’altres. D’aquests joves, comptabilitzen que un 78% és de públic masculí i sols un 22% femení, és per això que des del servei municipal es treballarà en la línia de animar a les joves a fer ús del servei.

Valoracio Can Muscons 1 v2

La proposta lúdica és el que crida més l’atenció al públic jove del municipi, tanmateix, el servei es el centre neuràlgic de les polítiques de joventut i un espai d’entrada a aquells altres àmbits que els concerneixen. En aquest sentit, a l’equipament hi poden trobar informació i assessorament en matèria acadèmica, mobilitat internacional, orientació laboral, associacionisme i participació, salut, habitatge, emancipació, Garantia Juvenil, tramitació de carnets internacionals, entre d’altres.

També durant aquests mesos l’equipament ha estat la seu de les reunions de coordinació d’entitats juvenils del municipi, com l’Associació de Joves de Vilanova La Xispa, que actualment s’està coordinant amb altres entitats del poble i el propi Ajuntament per dur a terme l’Embarraca’t 2019 dins dels actes de Festa Major. També ha reunit altres grups creats recentment com el col·lectiu feminista vinculat a l’IES Pla de les Moreres.

El proper mes d’agost, l’equipament juvenil romandrà tancat i finalitzada la Festa Major, a partir del 3 de setembre, obrirà portes de nou seguint l’horari habitual.Des de la regidoria de Joventut, Eva Vadillo afirma que: “els i les joves són el futur de Vilanova i des del govern apostarem, perquè gaudeixin dels drets i oportunitats que mereixen ja que d’aquí uns anys aquests fruits revertiran a fer millor el poble”.

Valoracio Can Muscons 3 v2