l’INS fan créixer el Projecte Morera en el que enguany hi participen 9 joves vilanovins

13 març 2018

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.


6 joves estudiants de l’Institut Pla de les Moreres s’han incorporat recentment al Projecte Morera i desenvoluparan durant els propers mesos diferents tasques, majoritàriament administratives. Aquests joves faran les pràctiques a l’Escola Joan Maragall, al Pompeu Fabra, a Supermercados Sebastián i a diferents àrees de l’Ajuntament de Vilanova del Camí. Altres dues joves ja es van incorporar fa uns dies a la Llar d’Infants El Molinet i La Baldufa. En total són 8 joves els que participen enguany del Projecte Morera, tot i que en els propers dies es podria incorporar una novena persona


L’Institut Pla de les Moreres amb la complicitat de l’Ajuntament de Vilanova del Camí i la col·laboració d’empreses i entitats locals, tiren endavant aquest projecte amb l’objectiu d’afavorir i motivar els joves que tenen dificultat per seguir el procés educatiu tradicional.

Aquest programa, que es va encetar durant el curs 2008/2009, va néixer amb la voluntat de reduir l’absentisme escolar i facilitar a aquests nois i noies que poguessin acabar l’escolarització obligatòria. El projecte ofereix als joves fer una aproximació al món laboral gràcies als convenis de col·laboració amb empreses i entitats locals.

L’alcaldessa Noemí Trucharte, ha rebut oficialment aquests joves al seu despatx i també els representants dels centres on faran les pràctiques i els ha agraït tant a uns com els altres, la seva implicació al projecte. Aquests joves faran entre 6 i 9 hores setmanals que suposa entre el 20 i el 35 % del currículum escolar.

Aquestes pràctiques també s’avaluen i representen una part molt important de la nota global. El director de l’Institut Pla de les Moreres, Pep Martí també ha destacat que, tenint en compte experiències anteriors, l’alumnat que participa en aquest projecte, redueix el seu absentisme i millora el seu rendiment a classe.