L’OMIC torna a atendre els consumidors locals el divendres 17 de maig, a la plaça del Mercat

09 Mai 2019
OMIC Oficina mobil del consumidor V02

Les Unitats Mòbils d’Informació al Consumidor (UMIC) continuen visitant les poblacions on no hi ha un servei municipal de consum. L’Ajuntament de Vilanova del Camí i la Diputació de Barcelona tornen a organitzar de forma conjunta una visita, aquest mes de maig. Serà el divendres, 17 de maig, de dos quarts d’onze del matí a la una del migdia, a la plaça del Mercat.

El servei atendrà totes aquelles qüestions o dubtes relacionades amb l’àmbit dels drets dels consumidors: etiquetatge i garanties de productes, compra i lloguer d’habitatges, serveis bancaris, assegurances, compra-venda de vehicles, serveis post-venda, compres fora d’establiments, serveis turístics…

Gràcies a les UMIC la ciutadania pot conèixer i exercir els seus drets

Gràcies a les UMIC, els ciutadans de la demarcació de Barcelona poden conèixer i exercir, des de la proximitat, els seus drets com a persones consumidores. Durant el mes de maig, els habitants de 81 municipis podran presentar-hi les seves consultes i reclamacions gratuïtament.

El servei que ofereixen les UMIC està destinat als ajuntaments que no disposen de serveis municipals de consum i té com a finalitat bàsica defensar els consumidors i els seus drets.

A més a més, les UMIC també faciliten material informatiu i donen consells sobre com estalviar en les factures d’aigua, gas i electricitat, que són les consultes més habituals, juntament amb les relacionades amb les clàusules abusives en contractes hipotecaris, telecomunicacions i empreses de telefonia mòbil.