Medi Ambient continua amb les tasques de control de qualitat de l’arbrat viari

07 Nov 2018
poda-novembre-2016

Des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilanova del Camí i conjuntament amb la Brigada de Jardineria, s’estan duent a terme controls de qualitat de l’arbrat viari. L’objectiu és detectar possibles casos de plagues, malalties i envelliments que poden provocar deterioraments, així com casos concrets en que la plantació no es va fer adequadament o no es va triar l’espècie correcta i que han acabat generant problemes a nivell de voreres. “D’aquesta manera s’intenta aconseguir unes òptimes condicions de l’arbrat del nostre municipi” explica el regidor de Medi Ambient, Juan Manuel Cividanes

Aquests controls de qualitat i el seguiment de les zones verdes i l’arbrat viari, és una tasca més de la Brigada de Jardineria que es duu a terme cada any, en diferents èpoques, però és en l’època de tardor-hivern quan es fan els treballs més visibles, com són la tala, l’extracció de soques i la poda d’arbrat.

“Aquests controls ens permeten poder valorar i planificar les accions a dur a terme en l’arbre en qüestió o en el conjunt de l’arbrat d’una zona en concret”, expliquen des de Medi Ambient. “Poden ser accions de millora, d’eliminació de l’espècie actual i substitució per una altre espècie o d’eliminació definitiva si presenten un estat deficient o crític”.

Així doncs, un cops fets aquests controls i la planificació, aquests dies es duran a terme o ja s’han realitzat tales d’arbrat i extracció de la soca en diferents punts del municipi i per diferents motius. Aquests punts són: carrer Jueus, plaça Miquelets, carrer Ronda Oest, carrer Lleida, carrer Jaume I, final del passeig de la Indústria, laterals de la C-244 i zona del Parc Fluvial.

En el cas dels carrer Lleida, passeig de la Indústria, plaça Miquelets i Parc Fluvial, l’arbrat en qüestió està mort o afectat per alguna plaga, per tant es procedirà a la tala i es farà plantació d’arbrat nou de cara a principis de l’any que ve, que és quan es poden dur a terme aquests treballs.

En els altres punts indicats, l’actuació es procedirà a la tala tant per causes d’envelliment o de malaltia de l’arbre, com per causes de mala planificació de plantació i/o ubicació, que en alguns casos provoca molèsties o danys en les voreres.

Des de la Regidoria de Medi Ambient es vol aconseguir un desenvolupament equilibrat dels arbres i evitar pertorbacions en la via pública, a més de garantir la seguretat als vianants.


1
Hola 👋
Aquest es el WhatsApp de Ràdio Nova.
Et podem ajudar?
Powered by