Núria Abad i Adrián Vázquez, alumnes del Pla de les Moreres, guardonats amb el Premi Sambori de narrativa

05 Abr 2019
Alumnes de l'Institut Pla de les MOreres premiats amb el Premi Sambori 2019

L’Institut Pla de les Moreres està d’enhorabona, literal i literàriament. Així ho afirmen des del centre després que dos alumnes hagin estat guardonats amb el Premi Sambori Òmnium de narrativa escolar en llengua catalana. Núria Abad, de 2n d’ESO, i l’Adrián Vázquez, de 1r de Batxillerat, rebien el tercer premi de la seva categoria (primer cicle de secundària, i batxillerat i cicles formatius)

L’acte de lliurament del 13è Premi Sambori Òmnium 2019 va tenir lloc el passat divendres 29 de març, al teatre Àngel Guimerà del Vendrell. Es tracta del Premi Demarcació Anoia, Alt i Baix Penedès i Garraf. Cal recordar que el Premi Sambori, que és un dels premis literaris escolars amb més participants d’Europa, consta de dues fases consecutives: Premi Sambori Demarcació i Premi Sambori de Catalunya. Posteriorment, al mes de maig, es lliurarà el segon.

En la cerimònia, a part de donar els guardons als guanyadors, es va recordar l’escriptora Teresa Pàmies, ja que enguany se celebra el centenari del seu naixement, i  un espectacle de màgia va fer les delícies dels més petits.  La cloenda va anar a càrrec dels grallers del Vendrell.

També aquest dijous, al mateix Institut Pla de les Moreres, han reconegut als dos alumnes i els han lliurat un premi extra. En nom de l’institut, i en particular de del departament de Llengua i Literatura Catalanes, subratllen la importància que el centre rebi aquests tipus de reconeixements “i que els nostres alumnes també hi siguin presents en aquests certàmens literaris com una forma de reconeixement de l’excel·lència educativa que volem aconseguir, així com en relació amb la tasca que es fa des del professorat per impulsar l’alumnat a participar i desenvolupar la creativitat i la vessant artística i literària, competències bàsiques per al seu creixement personal present i futur”.

Així mateix, han felicitat els premiats i han encoratjat tant l’alumnat com al professorat “a continuar treballant per tal de promoure l’ús literari de la llengua catalana produint textos originals i creatius, de manera que també ens facin créixer el gust per les lletres”.

Premis Sambori abril 2019