Pompeu Fabra, convidat il·lustre a la Plaça del Mercat en el Sant Jordi vilanoví

23 Abr 2018


La plaça del Mercat ha començat a omplir-se des de bon matí amb les parades del comerç i les entitats vilanovines que participen en la diada de Sant Jordi. Unes disset parades, entre establiments, entitats de caire social i també partits polítics ocupen la plaça vilanovina per celebrar una de les diades més lluïdes i significatives per a la cultura catalana. A més a més, amb motiu de l’Any Fabra, Vilanova del Camí compta simbòlicament amb la visita il·lustre del filòleg català


Un capgròs encarregat per la regidoria de Cultura fa els honors a Pompeu Fabra. Segons explica la regidora de Cultura, Imma González, és el primer d’una sèrie de capgrossos que l’Ajuntament de Vilanova del Camí ha encarregat. El “Bienvenido” i el “Puigdaquí”, recentment creats al municipi, també tindran representació en el futur, així com els altres il·lustres que donen nom a les escoles vilanovines: l’escriptor i poeta Joan Maragall i la pedagoga Marta Mata. La primera reproducció, segons González, ha estat tot un encert i ha subratllat “les faccions tendres” del capgròs de Pompeu Fabra.

Disset parades en total, plenes de roses, llibres i altres obsequis per regalar, com ara llaminadures o punts de llibres, donen ambient a aquest espai cèntric que al llarg del dia espera atreure la ciutadania, no només per comprar la rosa o el llibre, sinó també per gaudir de les activitats culturals que hi ha previstes: un concurs de dibuix infantil (que va recollint les creacions de la quitxalla al llarg de tot el dia), una ballada de sardanes que començarà a les cinc, el berenar (cap a quarts de sis), l’espectacle infantil dels Pallapupas a partir de les sis, i el lliurament de premis del concurs de dibuix, previst cap a les set de la tarda.