Presenten el conte ‘El tió agraït’ a la Biblioteca de Vilanova del Camí

09 Des 2013

El tió agraït portadaAquest dimarts, a les 6 de la tarda, la Biblioteca de Vilanova del Camí acollirà la presentació del llibre infantil El tió agraït. L’acte comptarà amb la presència dels autors, l’escriptora Montserrat Caparrós i l’il·lustrador Martí Garrancho. Es tracta d’un conte infantil destinat a infants de 4 a 8 anys, però també està pensada per a la quitxalla més petita, donades les característiques dels dibuixos. A més, inclou també uns retallables per fer titelles.

La idea d’aquest llibre va néixer fa uns tres anys amb la primera edició de la Fira del Tió d’Argençola, considerada terra de tions per excel·lència a la nostra comarca. Montse Caparrós explica que l’entitat cultural el Trill, organitzadora de la fira, va tenir l’encert de reeixir la tradició i la importància d’anar a buscar els tions a la muntanya, una tradició que l’autora ha volgut recollir en aquest conte.

“El tió agraït” narra la possible primera vegada que un tió va arribar a una casa de pagès. Està ambientat l’any 1900 quan moltes famílies vivien a la pagesia i el fil conductor del relat és el conte que un avi explica als seus néts per apropar-los la màgia d’aquesta tradició nadalenca, tan arrelada a casa nostra.

En aquest llibre infantil, recomanat també pel programa literari de Ràdio Nova Vols llegir? el tió, un dels protagonistes més carismàtics de la cultura tradicional catalana, és l’encarregat de transmetre valors de generositat, altruisme i amor pels altres. Els autors esperen que aquesta proposta literària infantil es converteixi en una eina per a compartir moments de lectura amb els més menuts de la casa.

El llibre està publicat per l’editorial ‘La Patumaire Edicions’.