Promoció Econòmica potencia la cultura emprenedora a l’Institut Pla de les Moreres

14 Gen 2019
Programa sensibilitzacio emprenedoria institut 2018
Arxiu 2018

Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, juntament amb l’Institut Pla de les Moreres, dona continuïtat, per setè any consecutiu, al projecte Sensibilització a l’emprenedoria

L’objectiu del programa és potenciar les habilitats emprenedores a la comunitat educativa i  està destinat a joves que cursen 4t d’ESO, 1r i 2n de batxillerat dins la modalitat d’economia i empresa.

Durant els mesos de gener a maig d’aquest 2019 es realitzarà una xerrada als alumnes de 4t d’ESO sota el títol “Sensibilització a la cultura emprenedora” on es donaran breus pinzellades del que significa ser emprenedor/a i les habilitats més destacades del caràcter emprenedor.

Els alumnes de 1r de Batxillerat realitzaran dues sessions encarades a la Generació d’Idees i com sorgeix la idea inicial.

I, finalment, el gruix del programa va destinat als alumnes de 2n de Batxillerat. Aquests participaran en diferents tallers on es treballarà l’estructura del Pla d’empresa, les possibles formes jurídiques, l’estudi de mercat, l’anàlisi DAFO del negoci i el punt mort o llindar de benefici. També hauran d’elaborar un pla d’empresa seguint aquests aspectes. L’objectiu és introduir elements de valor afegit a la formació acadèmica, a la vegada que es fomenta una major participació i motivació entre els estudiants.

Després, Promoció Econòmica i l’equip docent avaluaran cada una de les iniciatives aportades pels alumnes i s’atorgarà un premi tecnològic als participants més destacats.

Les xerrades aniran a càrrec de Juanjo Pérez, de DEL Consultors, SLU amb el suport de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilanova del Camí.

Aquesta acció de sensibilització a l’emprenedoria està organitzada per l’Ajuntament de Vilanova del Camí amb el suport de la Diputació de Barcelona i el programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya.